Donatorsko veče u Čikagu za Tehničku školu u Vladičinom Hanu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Sep.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donatorsko veče u Čikagu za Tehničku školu u Vladičinom Hanu

Nakon ulaska legende srpske košarke Vlada Divca u košarkašku Kuću slavnih, u Čikagu njegova Fondacija “Ana i Vlade Divac” organizovala je donatorsko veče gde je prikupljeno 44.000 dolara za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu čiji su đaci, prema rečima direktora škole, bili najbolji u programiranju robota na Republičkom takmičenju održanom maja meseca u Zemunu i osvojili prvo, drugo i četvrto mesto.

Novac će, kažu iz Fondacije, biti upotrebljen >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kako bi se poboljšali uslovi za učenje 840 đaka iz celog Pčinjskog okruga koji idu u Tehničku školu, a prvo će se renovirati učionice koje su najlošijem stanju.

Potrebna je zamena instalacija, podova, prozora, vrata i ostalog nameštaja, a naš cilj je da renoviramo bar 10 učionica u ovoj školi- kažu iz Fondacije.

Prikupljanju novca za Tehničku školu u narednom periodu pridružiće se i Košarkaški klub Partizan, a svi koji žele da pomognu, mogu to da urade preko sajta Fondacije ili slanjem SMS poruke po ceni od 100 dinara na broj 2112.

Tehnička škola u Vladičinom Hanu osnovana je 1970. godine i trenutno u svom obrazovnom programu ima smerove za mašinstvo i obradu metala, elektrotehniku i saobraćaj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.