Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021, 10:34

Dek potpisao ugovor iz snova - 3.800.000 dolara za mesec dana košarke

Argentinac dobija manje od 19 utakmica da se dokaže da pripada NBA društvu, sledeći ugovor će mu zavisiti od toga...

Gabrijel Dek još nije zvanično u SAD, ali je zvanično NBA košarkaš! Ono o čemu se spekulisalo prethodnih sedmica, ozvaničeno je u noći između ponedeljka i utorka, a osvajač srebrne medalje sa Mundobasketa u Kini 2019. postao je novi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrač Oklahome Siti Tandera.

Bez ikakvog preterivanja može da se udeli konstatacija da je Dek potpisao ugovor iz snova sa Oklahomom pošto će za preostalih mesec dana košarke dobiti neverovatnih 3.800.000 dolara! Apsolutno basnoslovna suma novca, uzimajući u obzir da Oklahoma nema gotovo nikakve šanse da igra plej-of, a pitanje je još i u kom momentu će Dek moći da se posveti takmičarskim obavezama s novim klubom. Oklahoma po rasporedu ima još 19 utakmica, a čak i u najboljem slučaju Argentinac će propustiti bar dve, protiv Jute i Golden Stejta koje se igraju dan za danom.

Sreda, 03.00: (1,02) Juta (35,0) Oklahoma (13,0)

Jedan od najbolje obaveštenih NBA insajdera Adrijan Vojnarovski objavio je da se intenzivno radi na tome da Dek dobije radnu vizu, odnosno da će se u njegovom slučaju napraviti izuzetak s kovid protokolima kako bi mogao što pre da se priključi novom timu i saigračima među kojima je i srpski biser Aleksej Pokuševski.

On je takođe obelodanio da je Dek potpisao ugovor vredan 14.500.000 dolara na četiri godine, gde se ova sezona praktično računa kao prva. E sad, ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste da će Dek imati garantovano samo pomenutih 3.800.000 dolara i da će mu visina i dužina ugovora zavisiti od toga kako se pokaže tokom ovih mesec dana. Oklahoma je zadržala mogućnost da Deku garantuje platu samo za sledeću godinu u slučaju da prođe svojevrsnu probu, a u slučaju da i tada bude zadovoljio klupske apetite, biće mu omogućeno da pokupi svih 14.500.000 dolara.

U celom poslu odlično je prošao i Real Madrid. Kraljevski klub će na račun dobiti uplatu od 1.500.000 evra, koliko iznosi Dekova otkupna klauzula. Da se i ovde radi o poslu iz snova govori činjenica da će uplata leći uprkos tome što mu je ugovor s Realom bio važeći do predstojećeg leta...

On će zbog pozicije Oklahome na tabeli Zapadne konferencije biti siguran učesnik Olimpijskih igara sa Argentinom tokom leta. Na oproštaju od Kraljevića odigrao je bezmalo 39 minuta i u ubedljivom trijumfu na gostovanju Fenerbahčeu u Istanbulu skupio je 19 poena i četiri asistencije, čime je omogućio sada već bivšim saigračima da se izbore za mesto u četvrtfinalu Evrolige gde će ukrstiti koplja s Efesom.

Gabrijel Dek je ove sezone s Realom imao 52,1 odsto uspešnosti u ukupno 58 utakmica u svim takmičenjima. Biće 14. Argentinac koji će igrati u NBA ligi. Podsetimo, Real je ove sezone napustio i Dekov sunarodnik Fakundo Kampaco. On će u dogovoru s klubom platiti svoju otkupnu klauzulu od 6.000.000 evra u ratama.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Pokuševski ima novog saigrača – za mesec dana će zaraditi 3,8 miliona $

Izvor: B92, 13.Apr.2021

Argentinski košarkaš Gabrijel Dek potpisao je sa Oklahomom četvorogodišniji ugovor vreda 14,5 miliona dolara.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.