Izvor: RTS, 08.Mar.2021, 18:20

Bruks: Svaki protivnik zaslužuje podjednako poštovanje

Kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks smatra da su sve grupe na predstojećem Evropskom prvenstvu teške na svoj način i da svaki protivnik zaslužuje pođednako poštovanje.
Žrebom u Valensiji odlučeno je da će košarkašice Srbije na Evrobasketu, koji je na programu od 17. do 27. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << juna, igrati u B grupi u Valensiji sa nacionalnim timovima Crne Gore, Italije i Grčke.
 
"Smatram da su sve grupe teške na svoj način, različiti stilovi košarke se igraju u svim državama. Naš cilj je da odigramo što bolje i da predstavljamo našu zemlju kako dolikuje", rekla je Bruks Tanjugu.
Biće to peto EP u nizu za Srbiju, a od izabranica Marine Maljković i ovog puta očekivaće se medalja.
"Mislim da je mnogo rano pričati o tome. Srbija kao i uvek želi da ide ka vrhu, ali svakako korak po korak. Svaki protivnik zaslužuje pođednako poštovanje. Ako se tako postavimo neće biti problema", kaže košarkašica mađarskog Šoprona.
Mečevi grupne faze, kvalifikacije za četvrtfinale i četvrtfinalni dueli igraće se u Valensiji i Strazburu, dok će se završna faza održati u Valensiji.
"U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, drago mi je što ne moramo da putujemo i menjamo lokaciju. Inače iz drugih razloga ne smatram to kao mnogo dobru ili lošu stvar", zaključila je Bruks.
Košarkašice Srbije na EP braniće bronzanu medalju osvojenu 2019. godine u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BRUKS: Svaki protivnik zaslužuje podjednako poštovanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2021, 09:58

Srbija će na EP biti u grupi biti Crnom Gorom, Grčkom i Italijom...Kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks smatra da su sve grupe na predstojećem Evropskom prvenstvu teške na svoj način i da svaki protivnik zaslužuje pođednako poštovanje. Žrebom u Valensiji odlučeno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.