Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2021, 22:30

Bivši srpski reprezentativac potpisao za Bulse na pet godina

Nesvakidašnja stvar u evropskoj košarci

Retko ćete čuti u evropskoj košarci da klub veruje u iskusnog igrača toliko da mu ponudi petogodišnji ugovor. Uglavnom se saradnje potpisuju na godinu, dve, ponekad tri i baš retko na četiri. Na pet, ne pamtimo takav slučaj...

E baš takav ugovor je potpisao bivši srpski reprezentativac Nemanja Krstić. Krilni igrač je parafirao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << petogodišnji ugovor sa austrijskim Kapfenberg Bulsima! Eto kakav status i rejting ima u Austriji...

Nemanja Krstić je bi jedan od većih talenata srpske košarke kada se per 10 godina pojavio u prvom timu Hemofarma. U onoj generaciji sa Mitrovićem, Gagićem, Dangubićem i ostalima je nagovestio potencijal u prvoj sezoni što mu je bila odskočna daska za transfer u Megu. Tamo je eksplodirao i posle samo jedne sezone postao reprezentativac Srbije i našao se među 12 odabranih kod tadašnjeg selektora Dušana Ivkovića na Evrobasketu u Sloveniji.

Ipak, od tada je krenula silazna putanja u karijeri. Još dve godine je igrao za Megu, pa ga je put dalje vodio u Igokeu i Mornar da bi 2017. potpisao za austrijske Kapfenberg Bulse. Bio je jedan od najboljih igrača u pohodu na duplu krunu i ostavio je sjajan utisak. Posle osvojenih trofeja je napustio Austriju i vratio se u domovinu. Igrao je za Dinamik i Novi Pazar, potom za mađarski Solnok da bi se prošlog leta vratio u Kapfenberg gde su ga upamtili po dobrom.

Nije ponovio ekipni uspeh kao pre četiri godine pošto je njegov Kapfenberg zaustavljen u finalu plej-ofa i četvrtfinalu nacionalnog kupa ali je individualno bio na očekivanom nivou. Za 28 minuta na parketu je u proseku postizao 15,5 poena i bio prvi strelac tima.

Zato mu je klub i ponudio petogodišnji ugovor koji je Krstić prihvatio.

„Nemanja je naš ključni igrač. Nema dana u kojem on ne daje 100 odsto sebe. Uvek je tu, uvek spreman da se podredi timu. Svima je jasno da je najbolji igrač u ligi. A sada se nadamo da će igrati sa još više samopouzdanja zahvaljujući novom ugovoru. To što je prihvatio da potpiše ugovor na pet godina je senzacionalna stvar za nas“, rekao je Mihael Stepvajzer, direktor Kapfenberg Bulsa.

Nisu to pravi Bulsi, nije to liga koja spada u gornji dom evropske košarke, ali je ipak lepo videti da neko uživa takvo poverenje i ugled kao Krstić u Kapfenbergu. I da je možda otvorio vrata nekim drugim srpskim košarkašima u budućnosti.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.