Australija preko hrabre Češke do polufinala!

Izvor: B92, 11.Sep.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija preko hrabre Češke do polufinala!

Košarkaši Australije su se plasirali u polufinale Svetskog kupa pobedivši Češku sa 82:70.

Meč je prelomljen u trećoj deonici, kada je Australija napravila seriju od 17:3 i stekla veliku prednost koju nije ispuštala do kraja.

Izabranici selektora Andreja Lemanisa će se u borbi za finale sastati sa Španijom, dok će Češka sa Srbijom, SAD i Poljskom igrati za plasman od 5. do 8. mesta.

Izjednačeni početak meča je obeležio fenomenalni Peti Mils, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je od prvih 13 poena svoje ekipe postigao 11.

Ipak, na drugoj strani su bili raspoloženi Tomaš Satoranski i Patrik Auda, pa je prva deonica završena nerešenim rezultatom (17:17).

Kompletna druga četvrtina je protekla u smenjivanju vođstva, a prvu prednost od dva poseda Australija je stekla posle zakucavanja Džoka Lendejla, na asistenciju Endrua Boguta, 20 sekundi pre kraja poluvremena.

Da stvari budu još komplikovanije potrudio se Auda, pogodivši uz zvuk sirene, a isti igrač je i otvorio treći kvartal, čime je doneo prednost Češkoj od pola koša.

Nekoliko praznih minuta je prekinuo Džo Ingls, usledila je trojka Satoranskog, pa poeni Lendejla i Šilba, posle čega je usledila spektakularna serija Australije.

Pogađali su redom Metju Delavedova, Lendejl, Kris Gulding je bio nezaustavljiv sa perimetra, a poene su upisivali i Bogut i Nik Kej, da bi četvrtinu zatvorio Satoranski, zakucavanjem koje je samo smanjilo zaostatak na 15 poena.

Serijom od 7:0 je češka selekcija otvorila poslednju deonicu, ali je Australija uspela da prekine taj niz, da vrati impuls na svoju stranu i da na polovini četvrtine ima dvocifrenu prednost.

U nekoliko navrata je Češka uspevala da se približi, ali nikada toliko blizu da bi zaista ugrozila prednost Australije, koja je meč završila sa 12 poena viška i plasirala se u polufinale Svetskog kupa.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Peti Mils sa 24 poena, 6 asistencija i 4 skoka, Kris Gulding je ubacio 14 poena, a Endru Bogut je meč završio sa 10.

Džo Ingls je pružio sjajnu "olaraund" partiju sa 6 poena, 5 skokova i 4 asistencije, dok je bivši igrač Partizana Džok Lendejl učestvovao sa 7 poena i 4 skoka.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Patrik Auda sa 21 poenom, Tomaš Satoranski je imao 13 poena, 13 asistencija i 9 skokova, dok je Pavel Pumprla upisao 10 poena.



Tok meča ste mogli da pratite u našem LIVE BLOGU.

Pogledaj vesti o: Košarka,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.