Kineski festival svetla će ponovo zasijati u Srbiji za Kinesku novu godinu

Izvor: B92, 23.Jan.2020, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski festival svetla će ponovo zasijati u Srbiji za Kinesku novu godinu

Posle prošlogodišnjeg uspešnog, veoma posećenog Kineskog festivala svetla, i ove godine, u susret obeležavanju Kineske nove godine, stiže svetlosni spektakl pravo iz Kine!

Drugi ’’Kineski festival svetla“ u Srbiji obeležiće se uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se zvanično proslaviti Kineska nova godina kod nas. Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razmeni između ove dve zemlje. Ove godine se festival proširuje i održaće se u dva grada, pored Kalemegdanske tvrđave, festival će se u u isto vreme otvoriti i u Novom Sadu u Limanskom parku.

Svečana otvaranja festivala su u četvrtak 23. januara u 17 časova, u Limanskom parku u Novom Sadu, i u petak 24. januara u 16:30 časova, na platou kod fontane ‘’Ribar“ na Kalemegdanu u Beogradu.

Nakon Novog Sada, festival će biti otvoren i u Beogradu u petak u 16:30 na platou kod fontane „Ribar“ na Kalemegdanu, kako bi u 17h po beogradskom, i u ponoć po pekinškom vremenu uz odbrojavanje i veliki vatromet dočekali Kinesku novu godinu.

’’Kineski festival svetla će ponovo zasijati u Srbiji za Kinesku nvu godinu, ovaj put u dva grada i uneti novu svetlost i radost u naše živote“, izjavio je umetnik Slobodan Trkulja .

Svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.
Pogledaj vesti o: Kineska nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.