Kasperski potvrdio - stiže u Srbiju

Izvor: B92, 11.Avg.2018, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasperski potvrdio - stiže u Srbiju

Kompanija "Kasperski” planira da otvori kancelariju u Srbiji, potvrdili su za list Poltika u ruskoj firmi koja se bavi razvojem softvera za bezbednost podataka.

"Trenutno smo angažovani oko završavanja planova u vezi sa tom namerom. U ovom trenutku, ne možemo dati više detalja”, odgovorili su imejlom.

Da je "Kasperski” zainteresovan za širenje na naše tržište saopštio je nedavno ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posle sastanka sa njihovim rukovodstvom u Moskvi.

Popović je istakao da Srbija ima odlične mlade programere i da visoko profesionalni inženjeri predstavljaju naš ključni razvojni resurs kada je u pitanju privlačenje stranih investitora u oblasti inovacija i informacionih tehnologija.

U "Kasperskom” u ovom trenutku nisu spremni da otkriju više detalja o planovima za Srbiju, pa ni to kakav kadar nameravaju da zaposle. Kompanija zapošljava 4.000 ljudi, ima skoro 40 kancelarija u svetu i više od 400 miliona korisnika u 200 zemalja.

Popović je najavio da će rukovodstvo kompanije "Kasperski” uskoro posetiti Beograd, gde će posle sastanaka sa predstavnicima državnih institucija, privatnog sektora i srpskih univerziteta sagledati sve mogućnosti dolaska na tržište Srbije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kasperski dolazi u Srbiju

Izvor: Capital.ba, 11.Avg.2018

BEOGRAD – Kompanija “Kasperski” planira da otvori kancelariju u Srbiji, potvrdili su za list Poltika u ruskoj firmi koja se bavi razvojem softvera za bezbednost podataka. “Trenutno smo angažovani oko završavanja planova u vezi sa tom namjerom. U ovom trenutku, ne možemo dati više detalja”,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.