Izvor: TvojPortal.com, 09.Jan.2012, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog referenduma na Kosmetu novo odlaganje kandidature za EU?

/vesti online/ Referendum u četiri opštine na severu Kosova, zakazan za 14. i 15. februar, mogao bi presudno uticati na martovsku odluku o srpskoj kandidaturi za članstvo u Evropskoj uniji, pišu "Večernje novosti" i navode da bi masovna poruka Srba iz Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana da ne prihvataju vlast Prištine mogla biti "novo političko iritiranje Nemačke, koja od Beograda zahteva da ukine institucije na Kosmetu, i jačanje njenog tvrdog stava protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << davanja statusa kandidata Srbiji".


Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je za "Novosti" da bi održavanje referenduma moglo da ugrozi diplomatske napore države za dobijanje statusa kandidata.
Špic referendumske kampanje, i podgrejan politički ambijent na severu Kosova datumski će se poklopiti sa Savetom ministara EU koji će biti održan sredinom februara u Briselu, od čije preporuke zavisi i konačna odluka Evropske komisije u martu, pišu "Novosti".
Opširnije

euSrbijareferendumkosmetodlaganje kandidature
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.