DRŽAVE KOJE KAŽU NE KOSOVU! One su na strani Srbije - jednom predsedniku posebna ZAHVALNOST

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRŽAVE KOJE KAŽU NE KOSOVU! One su na strani Srbije - jednom predsedniku posebna ZAHVALNOST

Pet zemalja članica Interpola pridružilo se zahtevu Srbije da se glasanje o članstvu takozvanog Kosova skine sa dnevnog reda Generalne skupštine ove institucije.

To su Kina, Španija, Kipar, Argentina i Surinam.

Glasanje o zahtevu Prištine za članstvo u Interpolu prema programu trebalo bi da se održi sutra.

Srbija i ovih pet zemalja zatražile su da Kosovo bude skinuto sa dnevnog reda. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Vučić: Zahvalnost predsedniku Siju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u ime Srbije i lično ime, zahvalio predsedniku NR Kine Si Đinpingu i ambasadoru Li Mančangu na velikoj podršci koju ta zemlja pruža Srbiji u očuvanju teritorijanlog integriteta.

Tokom radnog sastanka sa ambasadorom Lijem, Vučić je posebno zahvalio predsedniku Siju, Kini i delegaciji te zemlje pri Interpolu, koja je pružila bezrezervnu podršku, u poštovanju međunarodnog prava, uprkos brojnim pritiscima pojedinih zapadnih zemalja da sruše integritet Republike Srbije i omoguće članstvo tzv. Kosova u Interpolu.

"Srbija i njen narod neizmerno ceni ulogu predsednika Sija u unapređenju međusobnih odnosa i vas Ekselencijo molim da prenesete izraze najveće zahvalnosti predsedniku Kine", istakao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.