Vestervele: Ako svi uslovi budu ispunjeni, moguća kandidatura

Izvor: Blic, 23.Jan.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestervele: "Ako svi uslovi budu ispunjeni, moguća kandidatura"

Nemačka vlada je jasno opredeljena za evropsku perspektivu Srbije, ali uslovi koje su lideri EU utvrdili 9. decembra - saradnja umesto sukobljavanja - moraju biti ispunjeni, izjavio je danas u Briselu šef nemačke diplomatije Gido Vestervele.

Vestervele je to rekao posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem.

Taj sastanak, rekao je nemački ministar, "pokazuje da sam ja tesno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uključen u pregovore Evropske unije i Srbije".

Vestervele je time odgovorio na pitanje o značaju razgovora državnog sekretara SAD Hilari Klinton sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem o njegovom planu za Kosovo, i o značaju posete funkcionera SAD Filipa Rikera Beogradu i Prištini, za napore EU da se nadje rešenje za Kosovo i za moguću kandidaturu Srbije za prijem u EU.

Nemački ministar je naglasio da je "sada nužno da se ispune merila" i dodao: "Sada ne bih želeo da ulazim u pojedinosti jer moramo doći do dobrih rezultata".

"Mi smo rešeni da donesemo odluku o kandidaturi Srbije krajem februara, ali to znači da moraju biti ispunjeni svi utvrdjeni uslovi" sa samita EU, zaključio je šef nemačke diplomatije.

Povezane vesti: Jeremić: Sastanak sa Vesterveleom u ponedeljak u Briselu Ne odustajemo od Evrope, Rezolucije 1244 i Kosova Bajec: Srbija ispunila uslove za kandidaturu U DS ćute, Marković traži da se Srbi povuku Preporuka za kandidaturu Srbije i bez hapšenja Mladića
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton,   Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.