Velika Britanija podržava članstvo Srbije u EU

Izvor: Beta, 08.Okt.2010, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija podržava članstvo Srbije u EU

BUJANOVAC, 8. oktobra 2010. (Beta) - Velika Britanija će podržati zahtev Srbije za članstvo u Evropskoj uniji pred Evropskom komisijom do kraja ovog meseca, izjavio je britanski ambasador Stiven Vordsvort u petak u Bujanovcu.

"Kada se prihvati zahtev za kandidaturu i počnu duži i komplikovaniji pregovori u 35 oblasti, Velika Britanija će dati snažnu podršku Srbiji sve dok ne postane članica EU", rekao je britanski ambasador u oproštajnoj poseti Bujanovcu i Preševu.

Vodsvort je u razgovoru sa novinarima naglasio da je za četiri godine koliko je bio ambasador u Srbiji usvojen veliki broj zakona. "Zakonodavni sistem Srbije u velikoj meri usaglašen je sa zakonodavstvom u Evropskoj uniji i to je pružilo uslove da se zakonodavstvo u Srbiji podigne na nivo evropskih standarda", naveo je Vordsvort.

Prema Vordsvortovim rečima, Srbija svake godnie od EU dobija ukupnu pomoć vrednu 200 miliona evra. "Albanci sada imaju jednog predstavnika u parlamentu, a nedavno je formiran i Savet Albanaca, založio sam se i za podizanje političkih stabilnosti", kazao je on odgovarajući na pitanja šta je uradio za vreme svog mandata.


Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podrška Britanije

Izvor: Danas, 08.Okt.2010

Velika Britanija će podržati da zahtev Srbije za članstvo u EU dođe pred Evropsku komisiju do kraja ovog meseca, izjavio je britanski ambasador Stiven Vordsvort juče u Bujanovcu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.