Suspendovano članstvo Prištine u Svetskoj carinskoj organizaciji

Izvor: RTS, 08.Jul.2017, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovano članstvo Prištine u Svetskoj carinskoj organizaciji

Na zasedanju Svetske carinske organizacije (SCO) u Briselu o pitanju pristupanja Kosova ovoj organizaciji, Prištini je oduzeto pravo glasa i to pitanje suspendovano je do daljeg, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, predloženo je formiranje radne grupe koja će razmotriti slučaj Kosova i predložiti rešenje za njegov budući status. Do tada važi odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz 2012. godine da je prijem Kosova u SCO preuranjen.

"Ministarstvo spoljnih poslova, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Uprava carine zajednički su radili na osporavanju nelegitimnog pokušaja primanja takozvanog Kosova u Svetsku carinsku organizaciju nakon što je Belgija, kao depozitar konvencije, i Sekretarijat SCO, suprotno odluci Saveta SCO iz 2012. da je 'prijem Kosova preuranjen do daljnjeg', pokušali da prime tzv. Kosovo u ovu instituciju", navodi se u saopštenju.
Depozitar konvencije i Sekretarijat SCO pokušali su da stave na glasanje, uz protest Srbije i još dvadesetak zemalja, raspravu o prijemu Kosova na dnevni red ovog zasedanja Saveta SCO u Briselu.
Članstvo Kosova suspendovano je na zahtev Srbije do sledećeg zasedanja, navodi Ministarstvo spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština bez prava glasa u Svetskoj carinskoj organizaciji

Izvor: Blic, 08.Jul.2017

Na današnjem zasedanju Svetske carinske organizacije po pitanju pristupanja tzv. "Kosova“ ovoj organizaciji, "Kosovu" je oduzeto pravo glasa, i pitanje njihovog prijema u Svetsku carinsku organizaciju ostalo je suspendovano do daljnjeg, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije...Vanredna...

Nastavak na Blic...

Prištini oduzeto pravo glasa, suspendovano članstvo u SCO

Izvor: OkRadio.rs, 08.Jul.2017

Na zasedanju Svetske carinske organizacije (SCO) u Briselu o pitanju pristupanja Kosova ovoj organizaciji, Prištini je oduzeto pravo glasa. To pitanje je suspendovano do daljnjeg, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Kako se navodi u saopštenju, predloženo je formiranje radne grupe...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.