Srbija 2019. domaćin Skupštine Interparlamentarne unije

Izvor: RTS, 18.Okt.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija 2019. domaćin Skupštine Interparlamentarne unije

Glavni savet Interparlamentarne unije aklamacijom je potvrdio kandidaturu Srbije za domaćina 141. zasedanja Skupštine Interparlamentarne unije u oktobru sledeće godine u Beogradu, saopšteno je iz Skupštine Srbije.
Zasedanje u Beogradu biće održano na 130. godišnjicu ove najstarije i najveće međunarodne parlamentarne organizacije, čiji je Srbija član gotovo od samog osnivanja organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1889. godine.
Očekuje se da će zasedanje u Beogradu okupiti više od 150 parlamentarnih delegacija iz čitavog sveta, među kojima i više od 100 predsednika i potpredsednika parlamenata, odnosno ukupno oko 1.500 članova delegacija.
Tako će Beograd posle 55 godina ponovo biti domaćin godišnjeg zasedanja ove međunarodne parlamentarne organizacije, budući da je 52. Skupština IPU bila održana u Beogradu 1963. godine, precizira se u saopštenju iz kabineta predsednice parlamenta.
Glavni savet je potvrdio članstvo predsednice Narodne skupštine Maje Gojković u sastavu Pripremnog odbora Samita predsednika parlamenata koji će se održati 2020. godine.
Reč je o prestižnom telu u kojem učestvuju predsednici parlamenata iz 20 država i gde se raspravlja o najvažnijim pitanjima u vezi sa Samitom.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetski parlamentarci sledeće godine u Srbiji

Izvor: Danas, 18.Okt.2018

Srbija će 2019. godine biti domaćin zasedanja Interparlamentarne skupštine, najveće parlamentarne organizacije u svetu, saopšteno je danas u Narodnoj skupštini u Beogradu. Članak Svetski parlamentarci sledeće godine u Srbiji se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.