Poznati novinar tvrdi: Kandidatura Srbije za organizaciju Mundijala osuđena na fijasko!

Izvor: Sportske.net, 02.Nov.2018, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati novinar tvrdi: "Kandidatura Srbije za organizaciju Mundijala osuđena na fijasko!"

Da li je argument naveden u ovakvu tvrdnju dovoljno jak da vas ubedi da je podnođenje kandidature za organizaciju Mundijala loš potez?

U danu kada je medijima potvrđena informacija da Srbija, Rumunija, Grčka i Bugarska razmatraju zajedničku kandidaturu za organizaciju Mundijala u fudbalu stigao je i prvi glas protiv tog poduhvata.

Novinar "SOS kanala plus" Nebojša Petrović objasnio je zašto je zajednička >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kandidatura pomenute četiri zemlje za organizaciju Mundijala 2030. godine u startu osuđena na propast.

"Ulazak u trku za organizaciju SP 2030. je misija u startu osuđena na fijasko jer će taj Mundijal gotovo sigurno dobiti Urugvaj (u koorganizaciji sa Argentinom i Paragvajem) u znak obelezavanja 100-godišnjice od prvog Svetskog prvenstva", napisao je Petrović.

Argument koji je poznati novinar naveo u svojoj tvrdnji prilično je jak, mada ne mora nužno da znači da će FIFA favorizovati Urguvaj.

Nebojša Petrović je uz to dao i jedan predlog koji ima smisla:

"Evropsko prvenstvo 2028. je mnogo realnija varijanta", napisao je on.

Prvo Svetsko prvenstvo održano je davne 1930. godine u Urugvaju, a titulu je osvojio domaćin koji je u finalu savladao Argentinu.

Ulazak u trku za organizaciju SP 2030. je misija u startu osudjena na fijasko jer ce taj Mundijal gotovo sigurno dobiti Urugvaj (u koorganizaciji sa Argentinom i Paragvajem) u znak obelezavanja 100-godisnjice od prvog SP.

EP 2028. je mnogo realnija varijanta. pic.twitter.com/ZaSyx9rs7G

— TOTAL SOCCER (@NebojsaSoskanal) 02. новембар 2018.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.