Izvor: Press, 19.Nov.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTIV SVIH NORMI I ZDRAVE PAMETI! Interpol odbacio zahtev Srbije, sledi rasprava o zahtevu Prištine za članstvo!

U utorak se definitivno raspravlja o zahtevu Prištine za članstvo, a nakon toga će uslediti glasanje, i to u dva kruga
Predsedavajući Interpola odbacio je zahtev Srbije i pet zemalja-članica da Generalna skupština glasa o skidanju sa dnevnog reda izjašnjavanje o članstvu takozvanog Kosova u ovoj instituciji, saznaje Sputnjik od diplomatskih izvora u Dubaiju, gde se održava zasedanje.
Tako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << predsedavajući na početku sednice odbio da uvrsti u dnevni red zahtev koji su uz Srbiju podržali i Kina, Španija, Kipar, Argentina i Surinam.
Zbog takve odluke vrha Generalne skupštine, članice neće imati priliku da se izjasne o stavljanju zahteva takozvanog Kosova na dnevni red, pošto se isključivo glasalo o dnevnom redu u celini, onako kako ga je predložio Izvršni komitet.
O tački koja se odnosi na odlučivanje o kosovskom članstvu prethodno se glasalo samo na sednici Izvršnog komiteta, i tu je bio odnos 7:6 za stavljanje na dnevni red.
U utorak se, dakle, definitivno raspravlja o zahtevu Prištine, a nakon toga će uslediti glasanje, i to u dva kruga. Potrebnaje dvotrećinska većina da Kosovo prođe, a za to će imati dve prilike.
Naime, ako ne uspe iz prve, onda će imati još jedno glasanje, a ako ni tada ne bude imalo potrebnu većinu, onda se predlog odbacuje.
 
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijem Kosova u Interpol - priprema za prijem u UN

Izvor: VOA, 19.Nov.2018

Predsedavajući Interpola odbacio je zahtev Srbije i pet zemalja članica da Generalna skupština glasa o skidanju sa dnevnog reda izjašnjavanja o članstvu Kosova u ovoj instituciji, saznaje B92 od diplomatskih izvora u Dubaiju, gde se održava zasedanje. Kao posledica, očekuje se rasprava o zahtevu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.