Izvor: Beta, 08.Okt.2010, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na dnevnom redu u Luksemburgu kandidatura Srbije

BEOGRAD, 8. oktobra 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Belgije Stiven Vanakere izjavio je da će na dnevnom redu sledećeg Saveta ministara Evropske unije (EU) 25. oktobra biti pitanje kandidature Srbije.

"Otvaranje dijaloga izmedju Beograda i Prištine je, bez svake sumnje, korak napred u prihvatanju zajedničkih dostignuća EU", rekao je Vanakere za list Večernje novosti i dodao da će "zbog toga kandidatura Srbije za članstvo u EU biti na dnevnom redu sledećeg Saveta ministara u Luksemburgu".

"Problem na tom putu i dalje je Holandija, koju je i Štefan File, evropski komesar za proširenje, u sredu pokušavao da ubedi da popusti", dodao je belgijski zvaničnik.

"U skladu s političkim gestovima prema svojim ostalim susedima, a pri tom naročito mislim na prisustvo predsednika (Srbije Borisa) Tadića na ceremoniji komemoracije masakra u Srebrenici u junu, uspeh u Njujorku pokazuje da je Srbija napravila realan napredak u regionalnim odnosima, a naročito s Kosovom", ocenio je on.

Prema njegovim rečima, ova napredovanja daju nadu u uspostavljanje dobrih odnosa izmedju Beograda i Prištine, "neophodnih za ostvarenje evropskih perspektiva i jednih i drugih".


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na dnevnom redu u Luksemburgu kandidatura Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 08.Okt.2010

BEOGRAD, 8. oktobra 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Belgije Stiven Vanakere izjavio je da će na dnevnom redu sledećeg Saveta ministara Evropske unije (EU) 25. oktobra biti pitanje kandidature Srbije. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

EU o kandidaturi Srbije 25. oktobra

Izvor: Mondo, 08.Okt.2010

Ministar spoljnih poslova Belgije Stiven Vanakere izjavio je da će na dnevnom redu sledećeg Saveta ministara Evropske unije 25. oktobra biti pitanje kandidature Srbije. Nemački Bundestag danas podržao zahtev Srbije za prijem u EU:

Nastavak na Mondo...

Ministri EU 25. oktobra o Srbiji

Izvor: Šumadija Press, 08.Okt.2010

Kandidatura Srbije biće na dnevnom redu Saveta ministara Evropske unije 25. oktobra u Luksemburgu, najavljuje predsedavajuća EU Belgija.

Nastavak na Šumadija Press...

ŠTEFAN FILE U POSETI BOSNI I HERCEGOVINI

Izvor: Kurir, 08.Okt.2010

SARAJEVO - Evropski komesar za proširenje Evropske unije Štefan File doputovao je sinoć u BiH...File će danas u odvojenim susretima u Sarajevu razgovarati s liderima političkih stranaka u Federaciji BiH i Republici Srpskoj, kao i sa članovima Predsedništva BiH...Iz Delegacije EU u BiH najavljeno...

Nastavak na Kurir...

Novosti: Male nade da Hag poklekne

Izvor: B92, 08.Okt.2010

Beograd -- Holandska vlada i parlament bi o pitanju srpske kandidature za članstvo u EU trebalo, po dnevnom redu, da razgovaraju u sredu popodne, pišu Novosti... Portparol holandskog ministarstva inostranih poslova Bart Rijs kaže da će parlament odlučuje o kandidaturi Srbije..."Kao i uvek, Vlada...

Nastavak na B92...

Mediji: Holandija u sredu o kandidaturi Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2010, 01:47

BEOGRAD -..Holandska vlada i parlament bi o kandidaturi Srbije za članstvo u EU trebalo, po dnevnom redu, da razgovaraju u sredu, pišu Večernje novosti u izdanju za subotu...Na sastanku Saveta ministara EU 25. oktobra u Luksemburgu jedna od tema biće kandidatura Srbije, koja ne može biti prosleđena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.