Malovićeva: Spremni smo za poglavlja 23 i 24

Izvor: Glas javnosti, 06.Mar.2012, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malovićeva: Spremni smo za poglavlja 23 i 24

VALJEVO - Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je u Valjevu da je to ministarstvo spremno za otvaranje poglavlja 23 i 24, koja se bave pravosuđem i ljudskim pravima, kojima bi trebalo da počnu pregovori za članstvo Srbije u Evropsku uniju.

Malovićeva je nakon otvaranja zgrade pravosudnih organa u Valjevu rekla da je Srbija prešla dug put harmonizacije "našeg zakonodavstva i pravnog sistema sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pravnim sistemom EU".

Ona je na pitanje da li je ministarstvo spremno za otvaranje ta dva poglavlja podsetila da je pre dve godine evropskom komesaru Štefanu Fileu predložila da Srbija otpočne pregovore upravo otvaranjem tih poglavlja.

"Moja izjava je u tom momentu dočekana kao šala, ali mi je drago da su se moje reči obistinile i mi jesmo spremni", poručila je ministarka pravde. Malovićeva je dodala da je ministarstvo pravde imalo velike obaveze u pogledu vizne liberalizacije i donešenih zakonskih tekstova.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

MALOVIĆEVA: SPREMNI SMO ZA POGLAVLJA 23 I 24

Izvor: Kurir, 06.Mar.2012

Podsetila da je pre dve godine evropskom komesaru Fileu predložila da Srbija otpočne pregovore upravo otvaranjem tih poglavlja..VALJEVO - Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je u Valjevu da je to ministarstvo spremno za otvaranje poglavlja 23 i 24, koja se bave pravosuđem i ljudskim pravima,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.