M.Jovanović: Ne bežim od kandidature za predsednika Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 10:45

M.Jovanović: Ne bežim od kandidature za predsednika Srbije

Miloš Jovanović, predsednik DSS, spreman je da prihvati kandidaturu za predsednika Srbije i kaže da ne beži od toga, ali istovremeno dodaje da je sada neumesno govoriti o tome dok se Srbija bori sa korona virusom i da konačna odluka nije doneta.

Udruženje građana "Nacija i demokratija" uskoro bi trebalo da bude registrovano sa ciljem da okupi veliki broj istaknutih pojedinaca i organizacija i da podrži Jovanoviceva kandidatura.

Reč je o strukturi koju su inicirali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako ljudi iz DSS, tako i oni koji su sa Jovanovićem sarađivaliu proteklom periodu, poput Ivana Matovića predsednika organizacije "Starosedeoci".

Jovanović kaže da je upoznat sa inicijativom i napominje da je udruženje u fazi registra i da ima vremena za konačnu odluku.

Važno je, kaže Jovanović za Tanjug, da se Srbija što pre izbori sa posledicama korona virusa i dodaje da će biti vremena za politička pitanja i kandidature, ali je, kaže, lično spreman za boj, i to u "najplemenitijem smislu".

"Rano je da se donese konačna odluka da li ću ja biti kandidat ili neko drugi, veći deo misli da bi to bila dobra stvar, a ja od toga ne bežim, jer mislim da je važno da se kreira alternativa onome što danas živimo".

Smatra da treba da se ponudi ozbiljan program za Srbiju i da se društvo uzdigne iz "rijaliti politike" u kojoj se, kako kaže, vređa, i sa jedne i sa druge strane, i samo se priča ko će sa kim.

Pored promene političkog sistema, Jovanović kaže da će, bio kandidat ii ne, ponavljati da je potrebno da društvo postigne konsenzus oko suštinskih pitanja.

"Ne možemo više da budemo nacija gde imate delove, to nisu većinski delovi, ali su delovi elite, ponekad i društva, koji ne znaju da li je ćirlica dominantno ili naše pismo i deo našeg identiteta. Ne možemo da se delimo po pitanju viđenja ratova u bivšoj Jugoslaviji, da li je u Srebrenici počinjen geocid... Nije počinjen. Možda je bilo zločina, ali genocida nije. Ne možemo da se delimo po nekim identiteskim pitanjima i onome što treba da čini kičmu naroda. Da li je KiM Srbija? Naravno da jeste", rekao je Jovanović.

Kako je objasnio, predsednik mora da ujedinjuje i može se, kaže, biti pobornik uređenog društva i jakog nacionalnog ideniteta.

Na pitanje čiju podršku sa opozicione scene očekuje, Jovanović odgovara da je prerano o tome govoriti, jer je, kaže, i još rano za konačnu odluku.

"Nisam siguran da je podrška nekog na političkoj sceni od presudnog značaja. Svakako ćemo tražiti podršku građana", naveo je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Još neregistrovano udruženje kandiduje Miloša Jovanovića za predsednika Srbije

Izvor: Radio 021, 03.Dec.2020

Udruženje građana "Nacija i demokratija", koje će uskoro biti registrovano, podržaće kandidaturu lidera DS S Miloša Jovanovića za predsednika Srbije, piše Blic...Kako navodi list, cilj novoosnovanog udruženja biće okupljanje velikog broja istaknutih pojedinaca i organizacija sa namerom da se...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.