Kandidatura filma Dara iz Jasenovca za Zlatni globus priznanje za srpsku kinematografiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 11:20

Kandidatura filma "Dara iz Jasenovca" za Zlatni globus priznanje za srpsku kinematografiju

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je danas kandidaturu filma "Dara iz Jasenovca" Predraga Antonijevića za nagradu Zlatni globus.

"Ovo je ne samo veliko priznanje za film 'Dara iz Jasenovca', već i dobar znak za čitavu srpsku kinematografiju, koja se ovom kandidaturom vraća na svetsku filmsku pozornicu", navodi Gojković u saopštenju.

Dodaje da je kandidatura tog filma za Zlatni globus posebno značajna, jer je to prvi srpski film u trci za Zlatni Globus za sve kategorije, a ne samo za najbolji strani film.

Film "Dara iz Jasenovca" je i srpski kandidat za nagradu Oskar.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.