Izabrani 34 nova predsednika sudova i 21 sudija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2019, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrani 34 nova predsednika sudova i 21 sudija

Poslanici Narodne Skupštine Srbije izabrali su danas 34 nova predsednika sudova i 21 sudiju koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.

Nije usvojen predlog da sudija Privrednog suda u Nišu i vršilac funkcije predsednika tog suda Božidar Stanković bude predsednik Privrednog suda.

Takođe, nije usvojen ni predlog da sudijski pomoćnik u Osnovnom sudu u Trsteniku Mirjana Veljković bude sudija tog suda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kandidature Stankovića i Veljković je osporila poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević.

Nakon glasanja, počela je četvrta sednica drugog redovnog zasedanja, na čijem je dnevnom redu Predlog zakona o poštanskim uslugama, kao i Predlog zakona o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza.

Takođe, poslanici će raspravljati i o izmenama i dopunama Zakona o informacionoj bezbednosti, izmenama i dopunama Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda, kao i o izmenama i dopunama Zakona o izvozu i uvozu robe dvostruke namene.

Na dnevnom redu su i izmene odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLAĐANA UMJESTO IZETA- Čolović izabrana za predsjednicu Višeg suda

Izvor: SandzakPress.net, 23.Okt.2019

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su danas sudiju Višeg suda u Novom Pazaru Slađanu Čolović za predsednicu tog suda i ona će na toj poziciji naslediti Izeta Suljovića kojem je krajem maja istekao mandat. Čolović je rođena u Sjenici 1975. godine, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu završila...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.