Grenel: Vlade Srbije i Kosova se obavezale na obustavu kampanja radi sastanka u Vašingtonu 27. juna

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2020, 19:14

Grenel: Vlade Srbije i Kosova se obavezale na obustavu kampanja radi sastanka u Vašingtonu 27. juna

Specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je danas da su se vlade Srbije i Kosova obavezale da će privremeno zaustaviti kampanje za povlačenje priznanja, odnosno za članstvo u međunarodnim organizacijama, radi sastanka predstavnika dve strane u Vašingtonu.

Sastanak o dijalogu Srbije i Kosova biće održan 27. juna u Beloj kući, naveo je Grenel na Tviteru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Sjajne vesti! Dobio sam potvrdu od vlada Kosova i Srbije da se obavezuju da privremeno zaustave kampanju za povlačenje priznanja (Kosova) i lobiranje za članstvo (Kosova) u međunarodnim organizacijama, kako bi se sastali u Vašingtonu, u Beloj kući, 27. juna, zbog razgovora o dijalogu", napisao je Grenel.

On je naveo da će se dve strane, "ako bilo koja bude nezadovoljna razgovorom 27. juna, vratiti na status kvo pošto napuste Vašington".

"Kao što konzistentno govorimo, prvo moramo načiniti napredak po pitanju rasta ekonomija. To je fokus. Radujem se ovim razgovorima", dodao je Grenel.

Predsednik Kosova Hašim Tači napisao je potom na Tviteru da su liderstvo i podrška SAD uvek bili odlučujući za prosperitetnu budućnost Kosova.

"Zbog toga pozdravljam poziv za nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa pod vođstvom predsednika SAD Donalda Trampa i Ričarda Grenela", naveo je Tači.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.