Čestitka Vučića novoj Evropskoj komisiji

Izvor: RTS, 27.Nov.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitka Vučića novoj Evropskoj komisiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je izbor novoj Evropskoj komisiji, uz poruku da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da se nada da će naš evropski put biti realan i ostvariv, a naše reforme adekvatno vrednovane.
Vučić je čestitao predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, visokom predstavniku EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepu Borelu, komesaru za susedstvo i proširenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Oliveru Varheljiju i drugim evropskim komesarima, nakon što je Evropski parlament potvrdio mandat nove Komisije.
"Čestitam vam na poverenju koje su vam danas ukazali poslanici Evropskog parlamenta i želim vam mnogo uspeha u radu. Uveren sam da ćete, tokom petogodišnjeg mandata, svojim velikim iskustvom braniti interese Evropske unije i promovisati vrednosti na kojima ona počiva, ističe se u Vučićevoj čestitki, saopštila je pres-služba predsednika.
"Isto tako sam uveren da ćete novim idejama uspešno odgovarati na izazove sa kojima se današnja Evropska unija suočava i boriti se da ona postane još bolje mesto za život", poručio je Vučić.
Istakao je da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da će, kao zemlja kandidat, uvek biti pouzdan partner u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.
"Iako znamo koliko je dug i težak put do članstva, nadamo se da je naš evropski put realan i ostvariv i uporno ćemo da radimo na tome da Srbija bude uređena i uspešna zemlja, naveo je Vučić.
Obradovalo nas je to što ste najavili da ćete da podržavate čvrste odnose i snažnu saradnju sa Zapadnim Balkanom, jer postojanje evropske perspektive predstavlja jak podsticaj našim reformskim naporima u društvu i ekonomiji, dodaje se u čestitki.
"Zato se nadam da ćete naše reforme adekvatno vrednovati i da će Srbija, tokom vašeg mandata, uz vašu podršku i pomoć, ali i kritiku, postati zemlja koju ćete rado videti kao ravnopravnog člana Evropske unije", naglasio je Vučić.
U isto vreme, Srbija će, promovišući politiku mira i saradnje, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak regiona, zaključuje se u čestitki predsednika Vučića.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.