Ajala: SDPS uskoro punopravni član Socijalističke internacionale

Izvor: RTS, 12.Okt.2019, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajala: SDPS uskoro punopravni član Socijalističke internacionale

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić razgovarao je u Beogradu s generalnim sekretarom Socijalističke internacionale (SI) Luisom Ajalom o unapređenju saradnje između SI, kao najveće organizacije partija leve orijentacijem i SDPS, koja je trenutno članica posmatrač u toj organizaciji.
Kako je saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz te partije, Luis Ajala je istakao da SDPS ispunjava uslove za punopravno članstvo u Socijalističkoj internacionali i najavio da će na sledećoj sednici Etičkog komiteta SI, u Madridu krajem novembra, predložiti da SDPS postane punopravna članica.
Ajala je takođe uputio poziv Ljajiću da učestvuje na sednici Saveta SI u Madridu i naglasio da je važno da Srbija ima predstavnika u najvećoj svetskoj organizaciji partija leve orijentacije.
Ljajić se osvrnuo na aktuelne izazove sa kojima se susreću socijaldemokratske partije, naglašavajući da je delovanje Socijalističke internacionale posebno značajno u odbrani demokratskih tekovina, u eri rasta populističkih i ekstremističkih pokreta širom sveta.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.