Kia dominira u Kini sa jeftinijom verzijom Stonica

Izvor: B92, 23.Jan.2019, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kia dominira u Kini sa jeftinijom verzijom Stonica

Južnokorejski brend Kia napravila je pun pogodak sa krosoverom KX1, pristupačnijom verzijom modela Stonic namenjene isključivo tržištu Kine.

Kia je prošle godine do decembra prodala više od 20.000 jedinica KX1 koji je na osnovu toga postao drugi najprodavaniji SUV model na najvećem svetskom tržištu automobila.

KX1 se od originalne verzije Stonic razlikuje po zadnjim svetlima, hromiranoj lajsni na zadnjem braniku i retrovizorima.

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dnevna svetla su dizajnirana u obliku bumeranga, doduše dostupna su samo u višem paketu opreme, a tu je i dvostruki izduv.

U unutrašnjosti se KX1 ističe oblim cevima, novim volanom i multimedijalnim sistemom sa ekranom osetljivim na dodir na prednjem panelu.

Što se tiče pogonskih jedinica, osnovna verzija stiže sa 1,4-litarskim turbobenzincem sa 95 i 100 KS uparenim sa šestostepenim automatikom ili manuelcem, a dostupan je samo prednji pogon.

Početna cena KX1 koji Kia pravi u saradnji sa lokalnim partnerom Dongfengom je oko 9.000 evra, dok najjeftinija verzija Stonica u Srbiji košta 1,25 MPI sa 84 KS u LX Active paketu opreme i petobrzinskim manuelnim menjačem košta 15.490 evra.
Pogledaj vesti o: KIA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kia KX1 za Kinu

Izvor: AutoBlog, 24.Jan.2019, 17:57

Južnokorejski brend Kia napravila je pun pogodak sa krosoverom KX1, pristupačnijom verzijom modela Stonic namenjene isključivo tržištu Kine. Kia je prošle godine do decembra prodala više od 20.000 jedinica KX1. KX1 se od originalne verzije Stonic razlikuje po zadnjim svetlima, hromiranoj lajsni...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.