Još jedan ATRAKTIVNI mali SUV na tržištu: Stigao KIA STONIK! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan ATRAKTIVNI mali SUV na tržištu: Stigao KIA STONIK! (VIDEO)

Lepo vozilo, sa nizom sistema za pomoć vozaču.

Kijina ulaznica u popularni segment u kojem se nalaze "nisan džuk", "Reno kaptur", "pežo 2008", "tojota C-HR", "opel moka", odnedavno i "hjundai kona", da nabrojimo samo neke, naziva se "stonik" i službeno je predstavljen u utorak u Amsterdamu.

Stilski lep, potpomognut nizom sistema za pomoć vozača, široke palete boja uz dvotonsku opciju i uz nekoliko hrabrih rešenja u unutrašnjosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kojoj je 7-inčni ekran infotejment sistema deo standardnog paketa opreme, "stonik" stiže spreman za borbu u nagužvanom segmentu malih SUV-ova.

Hjundai predstavio KONU: Moderni SUV namenjen mlađim vozačima (FOTO)

“Ovo je najbrže rastući segment u Evropi. Samo prošle godine prodato je oko milion vozila iz tog segementa, a procena je da će 2020. biti prodata dva miliona. Do tada će deset posto ukupne prodaje automobila pripadati ovom segmentu u kojem dosad nismo imali predstavnika”, kazao je Artur Mertens, Kijin direktor marketinga za Evropu.

Motorizacija, navodi Autocar, uključuje 1,25-litreni benzinski motor sa 84 KS uparen sa 5-stepenim ručnim menjačem, 1,4-litreni sa 100 i 1,0-litreni T-GDI koji razvija 120 konjskih snaga koje prebacuje putem 6-stepenog automatskog menjača. U ponudi će se kasnije naći i 7-stepeni automatik.

Dizelske opcije svedene su na 1,6-litreni motor koji razvija 110 KS kojeg će u 2018. zameniti naprednija verzija. Hibridni "stonik" neće na tržište.

Stonicova platforma zapravo je ona koju koristi član porodice "rio", model od kojeg je "stonik" 43 mm podignutiji od tla. Felne koje koristi su 17-colni, a zapremnina prtljažnika je 352 litre.

Ergonomija i tehnološki napredna rešenja unutrašnjosti koju je moguće personalizovati definitivno su aduti na koje u Kiji računaju za dobre brojke prodaje. "Automotive World" "stonik" naziva jednim od najpametnijih automobila u klasi zbog niza sigurnosnih sistem i tehnologije koja pomaže pri vožnji, među kojima kupci mogu da izaberu dodatne opcije za povećanje sigurnosti.
Pogledaj vesti o: KIA,   Renault,   Peugeot,   Toyota,   Opel

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.