YouTube zabranjuje reklamiranje alkohola, kockanja i politike na početnoj stranici

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Jun.2021, 12:27

YouTube zabranjuje reklamiranje alkohola, kockanja i politike na početnoj stranici

Iz Google-a kažu da će ograničenja za ovakve vrste oglasa uveliko pomoći donošenju boljeg iskustva korisnicima najpopularnije platforme za deljenje video zapisa

YouTube iz reklamnog prostora u zaglavlju svoje početne stranice zabranjuje oglase koji se odnose na alkohol, kockanje, politiku i lekove na recept. Iako ovo znači da korisnici više neće na masthead stranici viđati reklame za kazina ili političke kandidate, one će dalje moći da se nađu na drugim mestima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << ali ovog puta će ih kompanija opreznije ocenjivati.

Zaglavlje početne stranice je jedna od prvih stvari koju korisnici vide kada otvore YouTube, a ujedno je i jedna od najposećenijih stranica na svetu te se tako smatra dobrim mestom za brojne oglašivače. Kako piše The Verge, platforma bi zbog novih zabrana mogla izbeći i moguće kontroverze, poput one koja je nastala kad je bivši američki predsednik Donald Trump kupio svoje mesto na masthead-u na tri dana tokom izbora 2020. godine.

Pomoću oglasa masthead na YouTube-u možete predstaviti svoju robnu marku, proizvod ili uslugu u nativnom formatu video oglasa koji se prikazuje na feed-u početne stranice YouTube-a na svim uređajima“, kažu iz kompanije ističući da je ovakav tip oglasa idealan za korisnike koji – „podstiču ogroman doseg ili svest; planiraju kupovinu unapred i ne žele da se oslanjaju na aukciju; prezentuju svoju robnu marku ili uslugu na uočljivom mestu u feed-u početne stranice YouTube-a“.

Google je još krajem prošle godine omogućio korisnicima da ograniče broj oglasa povezanih s alkoholom i kockanjem koje vide na YouTube-u te su takođe pauzirali sve izborne reklame nakon zatvaranja birališta u Sjedinjenim Američkim Državama i nakon napada na Kapitol.

Izvor: bug.hr
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.