YouTube dobija statistiku o vremenu provedenom u gledanju videa

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Avg.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YouTube dobija statistiku o vremenu provedenom u gledanju videa

Kao i s društvenim mrežama, i s gledanjem videa na Internetu lako je preterati. Linearna televizija postala je dosadna i zastarela, TV program ionako ne valja, i onda, priznaćete, krene ovako: jedan smešni video s mačkama, pa kompilacija fajlova, pa 2-3 muzička spota, nekoliko neizbežnih „trending“ videa vezanih za svakodnevne teme koje vas zanimaju, pa još nekoliko smešnih videa, i – prošlo je nekoliko sati a da to niste niti primetili.

YouTube, kao najpopularniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << internet video servis na svetu, donekle se oseća odgovornim za vašu „digitalnu dobrobit“, pa će, u skladu s Google-ovom inicijativom Digital Wellbeing, uvesti mogućnost pregleda detaljne statistike o korišćenju.

Svaki će gledalac koji koristi neku od YouTube-ovih aplikacija (na iOS-u ili Andoridu) s novim ažuriranjem dobiti novi podizbornik „Time watched„. U njemu će moći da vide koliko je poslednjih dana vremena proveo gledajući video zapise na ovom servisu, i to ukupno na svim uređajima koji su povezani s njegovim računom.

Detaljna statistika o gledanju videa biće smeštena odmah uz opciju periodičnog podsetnika za prekomerno korišćenje „Remind me to take a break„, koja je u aplikacije uvedena pre nekoliko meseci.

Podaci o vremenu provedenom u gledanju YouTube-a trebali bi svakom korisniku da probude savest, a on bi na osnovu njih trebao da bude u stanju da donese „informisanu odluku“ o tome kako se ovaj video servis najbolje uklapa u njegov život – smatraju nadležni u YouTube-u.

Izvor: bug.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.