Uz Srbina VIKINZI ZAVOLELI NAŠU ZEMLJU: Pogledajte kako pevaju naše dečje pesmice! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2021, 14:12

Uz Srbina VIKINZI ZAVOLELI NAŠU ZEMLJU: Pogledajte kako pevaju naše dečje pesmice! (VIDEO)

Jutjub senzacija!

Osim što afirmiše srpsku muziku na severu Evrope, kompozitor koji je pre 27 godine napustio rodni Beograd i nastanio se u Trondhejmu sa svojim norveškim prijateljima u pank aranžmanu peva naše pesme za decu, koje su postale jutjub senzacija

Rumeni Norvežani koji pevaju srpske dečje pesme stekli su brojnu publiku u regionu. Iako je reč o narodu izraženog istraživačkog duha, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << malo je verovatno da su se potomci Vikinga slučajno zainteresovali za srpsko kulturno nasleđe. Na muzičko putovanje kroz naše krajeve poveo ih je rođeni Beograđanin Jovan Pavlović koji poslednjih 27 godine živi u Skandinaviji.

Njegovi snimci sa dečjim pesmama, u pank aranžmanu, u izvođenju hora "Svartlamon hardkor", prava su Jutjub senzacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.