Izvor: RTS, 04.Jul.2022, 08:40

Upad u Tviter i Jutjub naloge britanske armije, fotografije Ilona Maska i snimci kriptovaluta

Britanska vojska pokrenula je istragu o hakerskom napadu na Tviter i Jutjub naloge. Na Jutjub kanalu prikazani su video-snimci o kriptovaluti i slike Ilona Maska, dok je zvanični Tviter nalog retvitovao nekoliko postova za koje se čini da se odnose na NFT.
U jednom trenutku ime naloga je promenjeno u "Bapesclan", a profilna slika u figuru iz crtanog filma nalik majmunu sa šminkom klovna, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Skaj njuz.

Tviter nalog je vraćen u normalu.
"Izvinjavamo se zbog privremenog prekida našeg fida. Sprovešćemo potpunu istragu i izvući pouke iz ovog incidenta. Hvala što nas pratite i normalna usluga će se sada nastaviti", navedeno je u tvitu objavljen nakon incidenta.
U međuvremenu su vraćeni snimci i na Jutjub nalog.
Portparol vojske rekao je da su upoznati sa "provalom vojnih Tviter i Jutjub naloga i da je istraga u toku".
Navode da se bezbednost informacija shvata "izuzetno ozbiljno".
"Dok se istraga ne završi, bilo bi neprikladno dalje komentarisati", navodi se u saopštenju vojske objavljenom na Tviteru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hakovani Tviter i Jutjub nalog britanske vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022

Britanska vojska saopštila je da sprovodi istragu nakon što su hakovani njen Tviter i Jutjub nalog. Video snimci kriptovalute na kojoj se nalaze fotografija milijardera Ilona Maska pojavile su se na Jutjub kanalu, dok je na Tviteru retvitovano nekoliko komentara povezanih sa NFT tokenima, preneo je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kako su kriptovalute i slike Ilona Maska dospele na zvanične Tviter i Jutjub naloge britanske vojske?

Izvor: Danas, 04.Jul.2022

U hakerskom napadu na zvanične kanale britanske vojske na društvenim mrežama Tviter i Jutjub prikazani su video-snimci o kriptovalutama, fotografije američkog milijardera i odnedavno vlasnika Tvitera Ilona Maska, i prenete su objave vezane za NFT tehnologiju, prenose svetski mediji, a napad je potvrdilo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.