Ugašen jedan od najboljih i najstarijih YouTube kanala

Izvor: Mondo, 20.Jan.2019, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen jedan od najboljih i najstarijih YouTube kanala

Nakon što je kanal prodat “Fullscreen Media“ kompaniji sav njegov sadržaj je izbrisan.

Skoro 13 miliona pretplatnika jednog od najstarijih i najpopularnijih kanala, Machinima, ostalo je bez svog omiljenog sadržaja, jer je, kako smo u podnaslovu i naveli - izbrisan nakon prisajedinjenja tog kanala medijskoj kompaniji, koja ga je kupila.

Pročitajte i ovo: Haos u Novom Sadu zbog YouTube zvezde!

Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << YouTube kanal je zadržao samo mali broj video klipova, napravljenih u produkciji kanala, dok je sadržaj nezavisnih kreatora, koji je bio podeljen u kategorije, a po čemu je ovaj kanal bio prepoznatljiv i što je bio razlog njegove velike popularnosti, je izbrisan, skriven ili stavljen na “privatno“. Kanal je stalno zapošljavao veliki broj ljudi, od kojih će najveći dobiti otkaz, dok će deo zaposlenih biti prebačeno u WarnerMedia kompaniju, ali se tačan broj ne otkriva.

Otter Media really just went and deleted Machinima, Happy Hour, Respawn, Realm, Prime, Inside Gaming, ETC, everything. Jesus H, what a massive kick in the dick to everyone that ever contributed to those brands. pic.twitter.com/btem0WhAys

— Jeremy Azevedo (@Dangersharkz) January 19, 2019

Prema izjavi matične kompanije, koja je kupila ovaj kanal, kroz saradnju sa zaposlenima kanala biće napravljene mnoge nove stvari, koje će biti predstavljene u narednih nekoliko meseci, ali na drugim kanalima. Portal The Verge kontaktirao je sa autorima sadržaja, koji su distribuirani preko ovog kanala, koji su listom nezadovoljni, jer nemaju konkretne informacije o tome šta se događa, ali je očigledno da se kanal gasi.

Machinima kanal postoji od 2000. godine, a od 2006. omogućavao je rad kakav je praktikovao praktično do gašenja.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.