Sramotno: Jutjuber milioner iskoristio proteste za krađu i vandalizam? VIDEO

Izvor: B92, 01.Jun.2020, 14:45

Sramotno: Jutjuber milioner iskoristio proteste za krađu i vandalizam? VIDEO

Video-snimak koji je izašao u nedelju prikazuje milionera jutjubera Džejka Pola kako uništava imovinu u jednom tržnom centru. Pol, koji ima 20 miliona pratilaca na svom kanalu na Jutjubu i to ga čini jednim od najpoznatijih, ali i najbogatijih lica te platforme, rekao je da je ranije ove nedelje protestovao protiv ubistva Džordža Flojda u Mineapolisu.

Na snimku se vidi 23-godišnji jutjuber kako nosi masku i sa svojom ekipom snima pljačkanje tržnog centra.

Pol, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je poznat po skandaloznim postupcima da bi osigurao što više pregleda na svom kanalu, negirao je učešće u pljački.

"Da budem potpuno jasan, ni ja ni bilo ko iz naše grupe nismo bili uključeni ni u kakvu pljačku ili vandalizam", rekao je Pol u izjavi objavljenoj na Tviteru.

Dodao je da ga je policija napala suzavcem.

"Ne odobravam nasilje, pljačku ili kršenje zakona. Međutim, razumem ljutnju i frustraciju koja su dovela do razaranja kom smo svedočili, i iako to nije odgovor, važno je da ga ljudi vide i zajedno smisle kako da napreduju na zdrav način", rekao je Pol, a prenosi "Gardijan".
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.