#NoKosovoUnesco: Film o rušenju crkava na Kosmetu

Izvor: B92, 29.Okt.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

#NoKosovoUnesco: Film o rušenju crkava na Kosmetu

Na zvaničnom kanalu na Jutjubu predsednika Srbije Tomislava Nikolića objavljen je film o uništavanju srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

Objavljivanjem ovog filma pokrenuta je kampanja #NoKosovoUnesco.

"Ova kampanja je namenjena stranim medijima u zemljama koje će glasati povodom inicijative za prijem Kosova u UNESCO", kažu u predsedništvu.

U opisu video-snimka stoji: "Četiri bisera svetske baštine: Manastir Dečani, Pećka patrijaršija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gračanica i crkva Bogorodica Ljevišla i dalje su na listi Uneska i nalaze se u opasnosti. Oni koji traže prijem u Unesko, upravo su oni koji su iz izložili opasnosti".

Predsednik Nikolić nedavno je održao sastanak sa ambasadorima u Beogradu povodom predloga Albanije da Kosovo postane član Uneska i tada je takođe prikazan film o uništavanju srpske kulturne baštine.

Nikolić je tada ambasadorima podelio knjigu "Hrišćanska baština na Kosovu i Metohiji - istorijska i duhovna postojbina srpskog naroda". On je po knjigu preko ambasadora poklonio i šefovima njihovih država i međunarodnih organizacija.

I direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je najavio da će narednih meseci okupiti dobrovoljce, volontere koji će na internetu širiti istinu o srpskom nasleđu i duhovnosti na KiM.

Izvršni savet Uneska doneo odluku da predloži prijem Kosova u tu organizaciju Generalnoj konferenciji, koja će biti održana u novembru.
Pogledaj vesti o: Jutjub,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Film o rušenju crkava na KiM na Jutjub kanalu predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2015

Na zvaničnom Jutjub kanalu predsednika Srbije Tomislava Nikolića danas je objavljen film o uništavanju srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji, čime je pokrenuta kampanja #NoKosovoUnesco, prenosi B92...U opisu video snimka stoji: "Četiri bisera svetske baštine: Manastir Dečani, Pećka patrijaršija,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.