Izvor: Blic, 17.Jan.2018, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jutjub menja pravila igre! Jutjuberi neće moći da zarađuju preko sajta kao do sada

Jutjub je pooštrio kontrolu objavljivanja sadržaja na svom sajtu, a koji može da se naplaćuje. Razlog je to što veliki oglašivači i kompanije sve manje žele da se njihove reklame vezuju za privatne Jutjub kanale koji imaju neprimeren sadržaj.

Sajt koji je u vlasništvu Gugla objavio je da uvodi pravilo da kanali koji mogu da naplaćuju reklame moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da imaju najmanje 1.000 pratilaca i minimum pregledanih 4.000 sati video materijala u proteklih 12 meseci.

- Najveći deo naših napora je zarad toga da se smanji broj onih koji spamovanjem i imitacijama zarađuju preko Jutjuba, ali i drugi loši glumci, a da se isto vreme nastavi sa nagrađivanjem onih koji svojim dobrim radom našu platformu čine tako sjajnom - poručio je Nil Mohan, jedan od čelnika Jutjuba.

Na ovaj korak popularni sajt se odlučio nakon što su velike kompanije počele da povlače novac jer su se njihove reklame pojavljivale uz neadekvatan video sadržaj. Među njima SU AT&T, Verizon, McDonald’s i L’Oréal. Oni su i ranije preduzeli neke korake poput ograničenja da od reklama mogu da zarađuju samo vlasnici onih Jutjub kanala koji su imali minimum 10.000 pregleda.

Nedavno je izbio i veliki skandal sa Jujtjuberom Loganom Polom jer je postavio snimak napravljen u šumi pored čoveka koji je izvršio samoubistvo. Logan imao skoro 16 miliona pratilaca, ali nakon ovog ispada udaljen je sa sajta potpuno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.