Google i YouTube kažnjeni sa 170 miliona dolara jer nisu štitili decu

Izvor: NovaEnergija.net, 07.Sep.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google i YouTube kažnjeni sa 170 miliona dolara jer nisu štitili decu

Google i njegov portal za video YouTube, optuženi da su prekršili zakon izlažući decu neprikladnim video snimcima ili sakupljajući lične podatke o njima, platiće kaznu od 170 miliona dolara u SAD, saopštila je Agencija za zaštitu potrošača (FTC).
Postignut je dogovor o tome koji treba da dobije zeleno svetlo američkog Ministarstva pravde. Ipak to je do sada najveća kazna u nekom slučaju koji se odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << na zaštitu privatnosti dece.
U aprilu 2018. godine 23 organizacije za odbranu internet prava i zaštitu dece uložile su žalbu Agenciji za zaštitu potrošača.
One su tužile YouTube da bez znanja roditelja sakuplja lične podatke maloletnika (mesto, uređaj koji koriste, broj telefona) i koristi ih za ciljane reklame.
Izvor: Beta
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.