Čuveni kondicioni trener objasnio kako da napravite 100 sklekova u jednoj seriji VIDEO

Izvor: B92, 28.Sep.2022, 12:09

Čuveni kondicioni trener objasnio kako da napravite 100 sklekova u jednoj seriji VIDEO

Bivši olimpijac, kondicioni trener i trener snage Dan Džon često deli korisne savete iz sveta fitnesa na svom Jutjub kanalu.

Tako je u nedavnoj objavi objasnio svojim pratiocima kako da naprave 100 sklekova u jednoj seriji.

Zašto je preskakanje vijače bolje od bilo kog kardio treninga?

"Moraš da budeš u stanju da napraviš barem 25 sklekova da bismo mogli da razgovaramo o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dođeš do 100. To je kao da želiš da trčiš maraton, a ne možeš da se priključiš trci ni na 5000 metara. Samo treba vremena", rekao je na početku.

Koliko trbušnjaka dnevno bi trebalo da uradite kako bi vam se iscrtali mišići?

Džon preporučuje da radite nekoliko varijacija sklekova kako biste izgradili izdržljivost. Jedan od primera je tik-tok sklek.

"To je kao da radite medveđe puzanje u pozi plenka. Svaki put kad pomerite ruku, radite sklek. Ja kažem tik, vi napravite sklek. Kad kažem tok, pomerite jednu ruku napred. Tik znači još jedan sklek. Tok - pomerite ruku malo dalje, pa podignite i stopala. Dobro je što ne radite samo sklekove već se i puno krećete", pojasnio je.

Kad napravite 20 ili 25 sklekova tokom jedne serije i ako praktikujete ovu vežbu više dana u nedelji, uspećete da napravite 100 sklekova u jednoj seriji.

"Ako je potrebno, odmorite se u gornjem položaju skleka s ispruženim rukama. Kad napravite 80 sklekova, doći ćete do čarobnog broja 100 pre nego što možete i da zamislite", dodaje Džon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako da napravite 100 sklekova u jednoj seriji

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2022

Bivši olimpijac, kondicioni trener i trener snage Dan Džon često dijeli korisne savjete iz svijeta fitnesa na svom YouTube kanalu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.