Zlatni nakit vredan oko 930.000 dinara zaplenjen na Gradini

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2020, 10:12

Zlatni nakit vredan oko 930.000 dinara zaplenjen na Gradini

Dva pokušaja da se preko granice prenesu zlatne ogrlice, narukvice, prstenje i minđuše, sprečili su carinici na Graničnom prelazu Gradina u subotu, 8. avgusta. Vrednost 40 različitih komada zlatnog nakita koji su putnici u prtljagu i u pregradi za dokumenta pokušali da prenesu u Nemačku procenjena je na oko 930.000 dinara.

Prvi prekršaj je otkriven oko 8 sati kada je na ulaznom terminalu pregledan “BMW” kojim je četvoročlana porodica krenula ka Nemačkoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
U torbi kod 32-godišnjakinje pronađeno je gotovo pola kilograma neprijavljenog zlatnog nakita. Preko 20 ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša procenjeno je na oko 600.000 dinara - navode iz Uprave carine.

Pola sata kasnije, nakit je pronađen i u “mercedesu” kojim se petočlana porodica uputila takođe ka Nemačkoj.

Ovog puta preko 20 različitih komada zlatnog nakita, ukupne težine oko 300 grama, carinici su pronašli u ladici ispred suvozačkog sedišta i u pregradi za dokumenta između vozačkog i suvozačkog sedišta, čija je vrednost procenjena na oko 330.000 dinara - saopštavaju iz Uprave carine.

Dodaju da je protiv 36-godišnje vlasnice nakita pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.