Zid kod Vojničkog groblja nagnut ka ulici, građani brinu da ne padne na prolaznike

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2021, 17:24

Zid kod Vojničkog groblja nagnut ka ulici, građani brinu da ne padne na prolaznike

Zbog toga što se zida kojim je sa jedne strane ograđeno Vojničko groblje na Delijskom visu u Nišu nakrivljen ka ulici i u jednom delu se i naslanja na banderu, građani strahuju za bezbednosti svih koji tuda prolaze automobilima ili pešaka. Iz Opštine Palilula kažu da će obavestiti nadležne koji su zaduženi za izgradnju i zatražiti da se, ukoliko se nalazi na zemljištu na kojem Grad upravlja, zid bude saniran.

Da je zid kod Vojničkog groblja na Delijskom visu počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da pada najpre su ukazale Nišlije koje su se obratile redakciji Južnih vesti. Naveli su da ih na opasnost, koja im preti od nagnutog zida, sada upozorava samo tabla sa natpisom da je zbog obrušavanja zida nebezbedan prolaz ulicom ispod Groblja.Zasad samo obaveštenje da je prolaz nebezbedan, a sanacija kad se utvrdi na čijem je zemljištu zid; foto: čitalac;

Zid kod Engleskog groblja toliko nakrivio da samo što nije pao. Može da padne na nekog dok prolazi - upozoravaju građani.

Na jednom delu, kako je primetio predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković, koji je, kako kaže obišao Vojničko groblje, zid se "naslonio" na banderu.

On je rekao da Opština nema mehanizaciju, kojom bi zid popravili, te da će se zbog toga obratiti gradskim institucijama nadležnim za izgradnju.

Opština nema bagere, mi ćemo uputiti dopis ka Direkciji za izgradnju grada i Upravi za planiranje, da vidimo šta tu može da se uradi - navodi Vučković.

Zid se na jednom delu "navalio" na banderu; foto: čitalac;Da bi radovi na popravci zida počeli, kaže, treba utvrditi na čijem zemljištu je zid.

Najpre da se vidi da li je taj zid na javnom zemljištu - dodaje Vučković.

Inače, na Vojničkom groblju na Delijskom visu počivaju ratnici iz balkanskih, Prvog i Drugog svetskog rata, a među njima su engleski, srpski, a nekada i austro-ugarski i nemački vojnici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.