Zaplenjene  adidas  i  najk  etikete spremne za fejk garderobu i patike

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Avg.2019, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjene adidas i najk etikete spremne za "fejk" garderobu i patike

Carinici su 27. avgusta 2019. godine prilikom ulazne kontrole na Gradini zaplenili 5.000 etiketa robnih marki „adidas“ i „najk“. Samolepljive i platnene etikete pomenutih robnih marki pronađene su u prtljagu 31-godišnjeg državljanina Srbije, putnika novopazarskog autobusa, koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar.

On je kao i svi ostali prisutni putnici rekao da nema ništa da prijavi, da bi carinik prilikom detaljnog pregleda prtljaga, u najlon kesi, na dnu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << jedne od torbi pronašao dve hiljade samolepljivih i tri kotura od po hiljadu platnenih etiketa, koje se lepe i našivaju na garderobu ili obuću.

Ispostavilo se da torba pripada pomenutom putniku, krojaču iz Novog Pazara, koji bi zaplenjenim etiketama mogao da „brendira“ pet hiljada komada različitih odevnih predmeta, što se zahvaljujući budnosti carinika na Gradini, neće desiti.

Carinska služba nastoji da stane na put svemu što na nelegalan način može da dospe na tržište, a suzbijanje krijumčarenja falsifikata predstavlja važan segment u delokrugu rada ove institucije. U prilog činjenici da je doprinos Uprave carina u borbi protiv nelegalne trgovine falsifikatima značajan, govore rezultati.

Od početka ove godine zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine zadržano je preko 70.000 različitih proizvoda, dok je uništeno 300.000 komada različite robe i preko tone tekstila. Tokom prošle godine je zadržano preko pola miliona proizvoda zbog sumnje u njihovu originalnost, a uništeno je preko 700.000 različitih falsifikata.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.