Zajedno Niš umesto rušenja traži završetak izgradnje nadvožnjaka koji spaja Donju Vrežinu i obližnja sela

Izvor: JužneVesti.com, 04.Okt.2022, 05:18

"Zajedno Niš" umesto rušenja traži završetak izgradnje nadvožnjaka koji spaja Donju Vrežinu i obližnja sela

Zbog izgradnje obilaznice oko Niša, već godinama je u planu rušenje nadvožnjaka koji bi trebalo da spaja grad Niš i Donju Vrežinu sa obližnjim selima. Tome se protive iz Gradskog odbora Zajedno, odakle ističu da je gradskoj vlasti lakše da ruši, nego završi kapitalne projekte koji su od velikog značaja za meštane.

Prema planu iz 2019. godine, predviđeno je rušenje 19 stambenih objekata sa vikend kućama, 16 poslovnih objekata, 15 pomoćnih, kao i 3 infrastrukturna, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << među kojima je i nadvožnjak na auto-putu kod Donje Vrežine koji nikada nije bio završen ni korišćen.Nadvožnjak bi trebalo da spaja grad i okolna sela; foto: Privatna arhiva

I pored toga, iz GO Zajedno kažu da je završetak ovog nadvožnjaka izuzeton bitan, jer će na taj način postojati još jedan ulaz odnosno izlaz iz grada i sela, kao i prilaz imovini i poljoprivrednom zemljištu koje meštani obrađuju.

Suvišno je trošiti reči o značaju nadvožnjaka koji spaja grad Niš, Donju Vrežinu i obližnja sela, Donji i Gornji Matejevac i Knez Selo i imovine koju naši sugrađani poseduju sa jedne i druge strane auto-puta - poručuju oni.

Dodaju i da sugrađani trpe višedecenijsku štetu još od osamdesetih kada je taj put zatvoren zbog izgradnje auto-puta, a kasnije i zbog nefunkcinalnosti ovog nadvožnjaka.

Stranka Zajedno u Nišu i ovog puta insistira na odgovornosti i razumevanju, da se ovaj kapitalni projekat uzdigne iznad svih stranačkih i ličnih interesa, da isti bude dograđen za potrebe izmeštanja zaobilazne pruge i da našim sugrađanima bude vraćeno ono što im je davno uskraćeno i oteto - navode u saopštenju.

Inače, ministar u tehničkoj Vladi Tomislav Momirović, rekao je još februara da će izgradnja obilaznice početi juna. Taj rok je kasnije odložen, pa je novo obećanje bilo da radovi počinju na jesen. Ipak, ni taj rok nije ispoštovan, a Momirović je najavio novi datum početka izgradnje.

Takođe, poslednje informacije su i da bi obilaznica trebalo da bude gotova do 2025. kada bi mogla da se izmesti i pruga iz centra Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.