Izvor: JUGpress.com, 16.Jun.2020, 16:25

Za sat vremena palo 60 litara vode po metru kvadratnom

NIŠ

                    Automobili su se usporeno kretali ulicama Niša, građani su brzo ostali bez kišobrana koje je nosio vetar, a na početku Bulevara Nemanjića jezero koje jedva da je moglo da se pređe kolima. Voda je tekla ulicama iz viših delova grada prema nižim. Tako je izgledao Niš kada se sinoć nad gradom sručila velika količina kiše, a lilo je kao iz kabla. Nakon što se nevreme utišalo građani koji žive u nižim delovima grada počeli su sa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << izbacivanjem vode iz suturenskih stanova koji su uglavnom poplavljeni. Prema podacima JKP “Naisuss” za samo sat vremena na grad je palo 63 litara vode po metro kvadratnom što već nekoliko godina nije zabeleženo.

                 “Stan je pun vode jer se nalazi u suturenu. Pokušavamo da spasimo šta se može spasiti. Srećom nije dzgo trajalo pa stvari nisu upile veću kolićinu vode”, žali se jedan mlađi Nišlija.

                 Ništa bolje nisu prolazili ni stanari stambenih zgrada. Kako je kišu nosio vetar u stanovima se slivala voda niz zidove koja je prodirala pored prozora i balkonskih vrata. One Nišlije koje žive u potkrovljima imaju problema i sa plafonima.

                  “Ne pamtim da je nekada bilo ovako. Kiša je bukvalno u za samo sekundu počela da pada. Dve tri krupne kapi, a onda provala oblaka. Toliko je bila gusta da sat erase nismo videli zgradu koja je samo stotinka metara udaljena od naše zgrade”, objašnjava Nišlijka iz centra grada.

                 Povodom štete koju su pretrpele Nišlije oglasili su se i gradski čelnici. Miloš Milošević, pomočnik gradonačelnika Niša je najavio i sastanak Krizbog štaba kako bi se donele odluke i mere kojima bi se pomoglo onim Nišlijama koje su pretrpele najveću štetu.

                   “ “Pozivamo građane da se obrate svojim matičnim gradskim opštinama sa zahtevom kako bi opštine mogle da formiraju komisije i izađu na teren i popišu štetu. U svakom slučaju iznaćićemo neki način da pomognemo građanima kojima je pomoć potrebna”, kazao je Milošević.

                  On dodaje  da je  najveći problem bio taj što je u relativno kratkom roku pala velika količina kiše koju slivnici za atmosferske padavine nisu mogli da prime u tako kratkom roku.

                “ Napravljena je šteta i na putnoj infrastrukturi i na kanalizacionoj mreži, ali potrudićemo se da u najkraćem roku sve to saniramo”, kaže Miloš Milošević.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.