Izvor: JUGpress.com, 06.Jul.2017, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za pomoć deci i biološkim i hraniteljskim porodicama potrebna pomoć

NIŠ

Centar za podršku porodici Putokaz predstavio je danas u Media reform centru , na konferenciji za novinare rezultate dosadašnjeg rada I početak humanitarne kampanje “Podržimo Putokaz”

Akcija je pokrenute krajem juna sa ciljem prikupljanja sredstava za rad Centra u narednom periodu. “Putokaz “ postoji od decembra 2013. godine .

Centar za podršku porodici “Putokaz” kao jedan od jačanja porodica koje sprovodi SOS Dečja sela >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Srbije , već četvrtu godinu pruža pomoć I podršku marginalizovanim I socijalno I ekonomski najugroženijim porodicama u Nišu.

Prema rečima Vesne Lekić iz nacionalne kancelarije Fondacije SOS Dečija sela, cilj ove konferencije I akcije je održivosti pružanja usluga koje se razvijaju u okviru lokalne zajednice, konkretno centra “Putokaz”

“ Putokaz je nastao u Nišu da bi se pružila pomoć I podrška porodicama u Nišu koje su u riziku, ranjive, marginalizovane i kojima treba podrška da mogu da podignu svoje mogućnosti I da se adekvatno brinu o deci a samim tim a samim tim da pokušamo da preveniramo , sprečimo izdvajanje dece iz bioloških porodica. Partneri u ostvarivanju ovog cilja su Grad niš, Centar za socijalni rad I Centar za porodični smeštaj i. usvojenje. Mi smo u našu ciljnu grupu uključili osim bioloških I hraniteljske porodice , pre svega srodničke jer nam je glavni cilj bio da pomognemo da svako dete raste u najboljem mogućem, prirodnom okruženju, I da mu damo mogućnost da razvija svoje potencijale”, rekla je Vesna Lekić.

Ona je objasnila šta je sve radio centar “Putokaz” uz pomoć zaposlenih I velikog broja volontera Centra a cilj je uvek bio – pomoć porodicama koje prolaze kroz teškoće u brizi o deci, pri zome vodeći računa o specifičnim potrebama I porodicai dece.

Centru je za rad mesečno potrebno oko četiri ipo hiljade evre. Taj novac pokriva zarade četiri zaposlena, režijske i administrativne troškove, kao i troškove materijalne podrške za korisnike Centra. Ukoliko bi bilo sakupljeno  više, novac bi mogao da se iskoristi za psiho-pedagošku, edukativnu, medicinsku podršku korisnicima ,  pa čak i za podršku pri zapošljavanju i samozapošljavanju, objašnjava ona.

Menadžerka Centra Ana Anačkov ističe da je kroz njega do sada prošlo oko 300 porodica, veliki broj dece i mladih, kao i da je on ostvario saradnju sa brojnim institucijama i organizacijama u lokalnoj zajednici, što je doprinelo podizanju svesti o važnosti poštovanja dečijih prava..

“ Prvobitna namera “Putokaza” bila je da sew bavi prevencijom izmeštanja dece iz bioloških porodica I da im pruži podršku. Zbog konkretnih potreba često su bili angažovani I sa hraniteljskom porodicama. Najvažnije je da su oni pružili deci jedan kontinuitet u pružanju usluga. Ono što Centar za socijalni rad I Centar za pododični smeštaj nije uvek u prilici zbog preopterećenosti da idealno tehnički proprate akcije Putokaz je bio prisutan u tim porodicama onoliko koliko je bilo potrebno. Oni su veoma stručni, ali to po strani , koliko je važna njihova posvećenost” rekao je  Živko Petrović iz Centra za porodični smeštaj  Niša.

Svi zainteresovani mogu uplatiti donaciju na žiro račun 160-373368-31, sa pozivom na broj 15/2017, putem online donacije  ili slanjem SMS poruke na broj 6323.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Podržimo „Putokaz“

Izvor: juGmedia, 07.Jul.2017, 09:21

Centar za podršku porodici “Putokaz” započeo je humanitarnu kampanju “Podržimo Putokaz” sa ciljem prikupljanja sredstava za rad Centra u narednom periodu...Građanima i kompanijama je upućen poziv da uplatama na žiro račun 160-373368-31, putem putem online donacije ili slanjem SMS poruke...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.