Izvor: JUGpress.com, 09.Nov.2018, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za JKP Goricu grad izdvaja  još 70 miliona dinara

 NIS

Grad Niš nastavlja da pomaže JKP Goricu. Današnjom odlukom koja je doneta na sednici Gradskog veća  za Goricu je izdvojeno još 70 miliona dinara.

Kako je obrazložila Danijela Spasović u poslednje tri godine za JKP Gorocu iz budžeta je izdvojeno 404 miliona dinara

 „U 2016. godini dato je 294 miliona donara , 2017. godine 40 miliona dinara i ovim rebalansom predviđa se povećanje osnivačkog kapitala kod JKP Gorica za 70 miliona , kazala je Spasović >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i dodala da se grad „ trudi da reši određene probleme . U ovom trenutku potrebno je intervenisati  i povećati osnivački ulog , na osnovu zahteva javnog preduzeća JKP.“

 Hranislav Đorđević iz Sekretarijata za komunalne delatnosti , energetiku i saobraćaj rekao je da će

 „ Novac  biti potrošen za potrebe sudskih sporova . To je negde 224 zaposlena u Gorici koji se trenutno nalaze u sudskom sporu sa Goricom. Na ovaj način biće izbegnute obaveze po sudskim taksama , izvršiteljima, naknadama Narodnoj banci Srbije , i na taj način će se, uz pomoć medijacije uštedeti određena sredstva koja bi u redovnim sudskim sporovima bila potrošena. Nadamo se da ćemo na taj način izmiriti dug prema njima i da neće više biti sudskih predmeta po tom osnovu “.

Hranislav je potencirao da je Gorica dogovorila sa sudom rešavanje sporova putem medijacije. On je kazao da  se 70 miliona ustupaju na JKP Gorica zbog održavanja komunalne delatnosti , „ da ne bi došlo do poremećaja , što Zakon o komunalnim delatnostima  decidirano i precizno definiše i nalaže osnivaču da obezbedi obavljenje minimuma komunalne delatnosti“.

Na današnjoj sednici doneta je odluka o izmenama odluke o budžetu grada Niša

Obim budžeta se povećao za oko 107 miliona dinara . Kako je objasnila Danijela Spasović sekretar Sekretariajat za finansije, to su sredstva  koja su dobijena iz ministarstva .

„Najveći deo sredstava dobijeni iz Ministarstva kulture . Grad je aplicirao za razne projekte tako da smo prihodovnu stranu morali promeniti zbog sredstava koji su uplaćena u budžet grada Niša. Urađena je i preraspodela određenih rashoda na određenim pozicijama , tako da prvobitno predviđen iznos od devet milijardi 484 miliona dinara , sada je povećan na devet milijardi 618 miliona dinara. Uvećan je obim rešenjima o promeni aproprijacije  za 107 miliona 224 hiljade 803 dinara. Kada se ova sredstva, koja je grad dobio od ministarstava oduzmu od iznosa koji je uvećan rebalansom, izvršena je preraspodela i uvećan je obim, tako da je novim rebalansom uvećanje  za samo 26 miliona 783 hiljade dinara“,  objasnila je Danijjela Spasović

Izvršena je ponovna procena prihoda uzimajući u obzir ostvarenje u prvih devet meseci i usklađivanje sa odlukom o završnom računu za 2017. godinu

Kod rashoda i izdataka značajnija promena odnosi se na uvećanje sredstava za povećanje učešća u kapitalu JKP Gorica  i najveći deo sredstava rebalansom je predviđen za pomoć javnom preduzeću Gorica . „Radi se o osnivačkom kapitalu i to je najveća stavka koja je ovim rebalansom uvećana na poziciji rashoda.“ kazala je Spasović.

 Ostali rashodi predviđeni rebalansom budžeta su ostali na istom nivou.

„ Na nekim pozicijama je izvršeno i neko smanjenje u odnosu na prihode. Posmatrali smo i  procenat ostvarenja prigoda, tako da smo procenili da se neki rashodi  neće izvršiti do kraja godine i urađena je preraspodela tih pozicija , rashoda kod drugih korisnika.“, rekla je Danijela Spasojevic.

Прикажи цитирани текст

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.