Vojni lekar i borba protiv kontejnera pored prozora: dokazano da nije sam izbio prozor, čeka da se reši kontejnera

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jul.2022, 14:04

Vojni lekar i borba protiv kontejnera pored prozora: dokazano da nije sam izbio prozor, čeka da se reši kontejnera

Iako su iz firme “Winners Niš”, a kasnije i iz Sekretarijata za komunalne delatnosti tvrdili da je vojni lekar koji se žalio na kontejner pored kuhinje, bespravno otvorio prozor, projekat pokazuje da je prozor bio predviđen gradnjom. Iz firme kažu da je došlo do nesporazuma i da nastoje da problem reše.

Potpukovnik doktor Nikola Petrović požalio se na dugogodišnji problem sa neprijatnim mirisima i bubašvabama koje dolaze iz kontejnera koji se nalazi između samog ulaza >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u zgradu i njegovog kuhinjskog prozora.

Iz firme Winners Niš tada je rečeno da su upoznati sa problemom, ali da prozor od kuhinje nije bio predviđen projektom. Nakon objavljivanja teksta stigao je i odgovor Sekretarijata u kom tvrde isto i navode da vojni doktor treba da se obrati investitoru kako bi podneo zahtev za izmenu dozvole u vezi sa premeštanjem kontejnera kod nadležne Gradske Uprave za građevinarstvo.

Otežavajuća okolnost u ovoj situaciji je da je nezadovoljna stranka bespravno otvorila prozor na zgradi, suprotno projektu, gde ima mesta za postupanja građevinske inspekcije za bespravno izvedene radove - navode iz Sekreterijata.

Prozor je otvorila sama graševinska firma po predviđenom projektu; foto/printscreen: JVIako su i iz firme i Sekreterijata tvrdili da je čovek sam i bespravno otvorio prozor, u projektu se može videti da je on ipak upisan i to kao mali kuhinjski prozor dimenzija 60x60, na parapetu 170 centimetara.

Iz firme Winners sada kažu da je ipak došlo do nesporazuma i da je sve po projektu.

Mi smo mislil da je on otvorio prozor iznad kontejnera, ali smo nakon što je inženjer obišao zgradu shvatili da je došlo do nesporuazama i da je ipak sve po projektu - kažu iz Winnersa.

Dodaju da su i dalje voljni da pomognu i da kako nije moguće postavljanje podzemnih kontejnera, planiraju da postave boks za kontejner kako bi suzbili neprijatne mirise.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.