Izvor: JUGpress.com, 25.Jul.2019, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodotokovi, mamograf, rekonstrukcija stepeništa, kupalište na Vlasini

VLASOTINCE

Predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović, zajedno sa svojim najbližim saradnicima i predstavnicima medija, obišao je danas radove na nekoliko lokacija u opštini.

Već godinama je poznato da bujični potoci znaju da, kada bude obilnih padavina, nanesu mnogo problema poljoprivrednicima.

Dolazilo je vrlo često do izlivanja ovih potoka a nanete štete bile su višemilionske.

Poseta je upriličena i vlasotinačkom Domu zdravlja gde se >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << uveliko vrše pregledi žena na mamografu,

” Vlasotinačka opština je dobila preko 65 miliona dinara od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije za čišćenje i saniranje vodotokova, kao što su Gložanski potok, Orašačka dolina, potok Orašje – Batulovce, potok Ladovica – Batulovce – Stajkovce, Stajkovački potok, potok Kukavica – Batulovce i kanal uz put Vlasotince – Leskovac – upoznao je prisutne novinare Vladimir Kocić, pomoćnik predsednika opštine Vlasotince.

U vlasotinačkom Domu zdravlja još od 8. jula intenzivno se vrše mamografiski pregledi za žene rođene od 1950. do 1970. godine. Pregledi se vrše svakodnevno, osim nedeljom i to od 9 do 15 časova.

” Dnevno se pregleda 40 žena, a odziv je iznenađujuće veliki, gotovo stoprocentan. Naša nadanja i očekivanja su da će biti pregledano oko 2.400 žena, što je svakako veliki broj. Pregledi se vrše za žene koje, inače, podležu obaveznom skriningu “, rekla je Violeta Pavlović specijalista ginekologije.

Radovi na stepeništu koje vodi od brane ka „Starom groblju“ izvode se predviđenom dinamikom.

” Izvođač radova Građevinska zanatska zadruga „Pionir“ na sanaciji stepeništa uvedena je u posao 21. juna, a predviđeni rok za završetak radova je 45 dana. Za sada se poštuje dinamika radova, a sama vrednost rekonstrukcije stepeništa  je 1,2 miliona dinara “, izneo je podatke oko sanacije ovog dela grada Zoran Miljković, član Opštinskog veća.

Vlasotince kao grad ima jednu posebnost i dragocenost veliku i lepu, na reci Vlasini, što skoro da nijedan grad u Srbiji nema, a to je kupalište u užem centru grada, nekada u vadi pored mlina i „Maričkom“, a danas veštačkog jezera, koje gotovo „doziva“ kupače da se rashlade i okupaju u samom jezeru.

” Kvalitet vode u jezeru se kontroliše na propisan način, i tu za sada nema nikakvih problema. Radnim danima kupača je najviše posle radnog vremena, dok u dane vikenda kupača ima još u ranim prepodnevnim satima. Za bezbednost kupača brine četvoro licenciranih spasilaca, za koje bi smo voleli da nemaju nikakvog posla u toku cele ove letnje sezone”, poželeo je Dejan Čikić, direktor SRC „Vlasina”“ pod čijom je ingerencijom i samo kupalište.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.