Vlasotinčani se žale na buku, inspekcija “radi na problemu”

Izvor: JužneVesti.com, 06.Feb.2019, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasotinčani se žale na buku, inspekcija “radi na problemu”

Zbog buke i glasne muzika koja dolazi iz kafića i pekare na Trgu oslobođenja u Vlasotincu, stanovnici zgrada kažu da nemaju mira i noću ne mogu da spavaju. U komunalnoj inspekciji objašnjavaju da je za buku nadležna inspekcija za zaštitu životne sredine koja, kako su rekli, “radi na slučaju”.

Vlasotinčanka Danica Dikić kaže da se dve kafane, kafić i pekara nalaze u prizemlju zgrade u kojoj živi, a da je buka postala nepodnošljiva. Najgore je vikendom kada je uživo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << muzika, pa stanari ne mogu da spavaju po celu noć.

Muzika je preglasna, gosti se deru, treskaju vratima, uriniraju u ulazu zgrade. Nemoguće je spavati. Kad se kafići i kafana zatvore, onda krene buka iz obližnje pekare koja radi 24 sata. Prijavljivala sam nadležnima, to se nakratko smiri i opet nastavi. Mene je više sramota da zovem - kaže Dikićeva.

Osim buke od koje “nemaju mira”, problem su i ljudi koji ispred ugostiteljskih objekata ostavljaju automobile, pa im, kako kaže, zauzmu parking mesta, a nekad i blokiraju ulaz u zgradu.

Jedao deo trotoara je čak zauzet leti, tu je bašta kafića, pa pešaci moraju ili da prolaze između stolova ili da izađu na kolovoz kako bi prošli - kažu stanari.

Problem su prijavljivali policiji koja im je, iako izađe da interveniše, preporučila da se obrate komunalnom inspektoru. On ih je pak uputio na inspekciju za zaštitu životne sredine.

I tako u krug. Rekli su da će da probaju nešto da reše. Kada i kako, to ne znamo - kaže Vlasotinčanka.

U inspekciji za zaštitu životne sredine kažu da su upoznati sa slučajem i da će “preduzeti sve mere” kako bi rešili problem.

Po Zakonu o inspekcijskom nadzoru, mi prvo izlazimo u savetodavnu posetu i probaćemo tako da rešimo problem. Ukoliko na terenu ustanovimo da je potrebno merenje buke i to će se naložiti, nakon čega se preduzimaju mere - kažu u inspekciji.

Dodaju i da do sada nije bilo prekršajnih naloga za buku, jer se nakon “savetodavne posete” situacija smiri.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.