Vlasotinačkom autoru još jedna nagrada za dokumentarni film

Izvor: JužneVesti.com, 29.Sep.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasotinačkom autoru još jedna nagrada za dokumentarni film

Nakon specijalnog priznanja žirija na “Viva film festu", dokumentarni film Vlasotice u srcu Nebojše Ilića Ilketa nagrađen je i na “Jahorina festu”. Priznanje je dobio za promociju avanturističkog turizma, a Ilić za Južne vesti kaže da nagradu nije očekivao, ali da je itekako zadovoljan.

U konkurenciji je bilo 79 filmova iz 32 zemlje, a Ilić kaže da je jedan od malobrojnih autora koji od početka dolaze na ovaj festival. Nova nagrada za film "Vlasotince >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u srcu", foto: N. I.

Nisam očekivao, jer je konkurencija bila jaka, ali sam i više nego srećan. Svako priznanje znači da vaš rad vredi i daje vam motivaciju da nastavite dalje - kaže Ilić.

Trenutno radi na 3 projekta, kaže Ilić, a jedan od njih je i film o Fejatu Sejdiću. Nada se, kaže on, da će film o ovom muzičaru izaći za 2 godine.

"Jahorina fest" okuplja autore različitih žanrova već 13. godina, a ove se održavao od 25. do 28. septembra.

Podsetimo, film Vlasotince u srcu prošle nedelje dobio je specijalno prizanje žirija na 5. Međunarodnom festivalu religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog i kratkog igranog filma - “Viva film fest”.

Film govori o bogatom kulturno-istorijskom nasleđu ovog kraja i njegovom turističkom potencijalu, a nagrađen je i na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma “Zlatna buklija”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.