Viši delovi Svrljiga bez vode, moguće restrikcije

Izvor: JužneVesti.com, 15.Okt.2019, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viši delovi Svrljiga bez vode, moguće restrikcije

Zbog smanjenja izdašnosti oba izvorišta iz kojih se Svrljig snabdeva vodom, viši delovi Svrljiga već dve noći nemaju vodu, a iz Javnog komunalno-stambenog preduzeća najavljuju moguće restrikcije, ukoliko se situacija u narednih par dana ne promeni.

Direktor JKSP Svrljig Jovan Đorđević kaže da su ekipe na terenu i da pokušavaju da saniraju sve moguće probleme i eventualne gubitke na mreži, kako bi se prevazišla trenutna situacija.

Moraćemo da preduzmemo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mere, ili restrikcije ili cisterne koje će te ljude snabdevati vodom - kaže Đorđević.

Preko Kancelarije za javna ulaganja, dodaje Đorđević, Svrljig je prošao i završio prvu fazu projekta velikog vodosnabdevanja gde, kaže, očekuje oko 2 miliona evra za rekonstrukciju vodovoda, a u drugoj fazi, koja je u toku, traju radovi na izmeštanju glavnog voda.

Verovatno je da i ti radovi utiču na vodosnabdevanje i oni će potrajati nekih 8 dana - kaže Đorđević.

Ako ne bude problema, uz apel građanima za strpljenje, direktor JKSP-a očekuje da će se situacija do tada stabilizovati i da neće biti potrebe za uvođenjem restrikcija u vodosnabdevanju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.