Izvor: JUGpress.com, 16.Jun.2021, 15:30

Veliko interesovanje učenika za scensko audio-vizuelno odeljenja Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”

NIŠ

                    Prva niška Gimnazija “Stevan Sremac” dobila je novo scensko audio-vizuelno odeljenje, prvo takve vrste u Nišu. Da je novo odeljenje privuklo pažnju osmaka pokazalo se i tokom prijavljivanja za polaganje prijemnog ispita kada se za 20 mesta u odeljenju prijavilo čak 42 učenika. Praktično su se za jedno mesto u odeljenju borila sva osnovca. Prijemni ispit je položio 31 kandidat, ali neće svi 1.septembra sesti u klupe ovog odeljenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ko će uspeti da se upiše, prema rečima direktorke Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” Jelene Milošević, konačna rang lista sa 20 učenika biće napravljena posle polaganja i nakon rezultata sa završnog ispita u osnovnim školama. Osim u niškoj gimnaziji ovo odeljenje postoji još u tri grada u Srbiji.

                   Budući učenici ovog odeljenja na prijemnom ispitu su polagali test opšte kulture. Test se sastojao od pitanja iz književnosti, likovne i muzičke kulture ali i istorije.

                   “Učenici će se u ovom odeljenju, prema planu i programu koji je predviđen, pripremati za javnu scenu. Mogu biti režiseri, reditelji, naravno glumci, scenografi, tonci, montažeri, voditelji. Cilj je da kod učenika otkrijemo njihov talenat i kreativnost. Ono što karakteriše ovo odeljenju su i specijalizovani predmeti”, kaže Jelena Milošević.

                    Svoju kreativnost i talenat učenici će naročito razvijati na časovima specijalizovanih predmeta, kao što su Scenske umetnosti i Audio-vizuelne umetnosti.

                     “Ovi predmeti se sastoje iz velikog broja praktičnih vežbi na kojima će usavršavati svoje umetničke veštine koje će kasnije koristiti tokom daljeg školovanja i karijere”, dodaju u ovoj niškoj gimnaziji.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.