Večeras promocija knjige pesama u Banovini

Izvor: JužneVesti.com, 09.Okt.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras promocija knjige pesama u Banovini

Knjiga Jedri pesmom autorke Sonje Nikolić, biće promovisana večeras od 19 sati u sali Studentskog kulturnog centra u Banovini. Kako najavljuju iz SKC-a, na promociji će, osim autorke, učestovovati profesorka književnosti Dragana Pešić Glavašević, violinistkinja Simfonijskog orkestara Stanislava Alađozovski i glumci Akademskog pozorišta Mirjana Milenković i Petar Đorđević.

Profesor Ivan Cvetanović je, kako navode iz SKC-a, rekao da je za Nikolićevu, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << inače piše za decu i odrasle, pesma poziv ljudima da učine nešto nadahnuto.

Za nju je pesma, ne samo jezička umetnost, već i poziv ljudima da se prenu iz svojih učmalih života i učine nešto, drugačije, nadahnutije, iskrenije. Ona nas kroz svaki svoj stih opominje da ne zaboravimo da je istina ono za čim treba tragati... Ona traga za petom dimenzijom i to joj polazi za rukom. Ona i vetar moli da joj približi goluba, drvo, da joj objasni zakonitosti u prirodi, putovanja. I gradove koje je posetila ona želi da osvetli iznutra i oživi svaki kutak koji joj se osmehuje. Jednom rečju, sve tegobe i teškoće u životu naša autorka želi da izleči kroz prizmu svog nadahnutog i otvorenog duha - napisao je Cvetanović.

Sonja Nikolić je rođena u Nišu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala na Višoj školi za vaspitače u Aleksincu, navodi se u njenoj biografiji, a osnovne akademske studeije završila je na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini. Članica je Udruženja pisaca Čegar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.