Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2019, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras na Letnjoj pozornici virtuoz na violini Nemanja Radulović sa svojim bendom Dabl sens

NIŠ

Svetski poznati umetnik, violinista, rođeni Nišlija  Nemanja Radulović večeras će  svirati sa  svojim bendom Dabl sens  u rodnom gradu na Letnjoj pozornici. U susretu sa novinarima , Nemanja koji živi i radi u Francuskoj, rekao je da se uvek raduje povratku u Niš.

Sa grupom Dabl sens  stvara muziku 10 godina Kaže da svoju muziku doživljava sa puno emocija, a za svoj ansambl  da deluje kao velika porodica. Muzika mu je oduvek >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pružala veliko zadovoljstvo i nikada ga nije izneverila.

Nemanja koga Nišlije obožavaju nastupa u Nišu posle pauze od četiri godine. Koncert je besplatan, a organizatori su Studentski kulturni centar Niš i Niški kulturni centar, dok je pokrovitelj Grad Niš.

Na koncertu Nemanje Radulovića Nišlije će moći da uživaju u delima Baha, Vivaldija, Čajkovskog, Hačaturijana, Šostakoviča i Rimski-Korsakova. koncertu biti i filmske muzike i tradicionalne i klasične muzike iz istočne Evrope.Obavezno će svirati i kompoziciju Niška banja koju Nemanja često svira na svojim nastupima širom sveta jr ga, kako kaže “podseća na detinjstvo i moje poreklo”. Ali ne samo zvog toga. .

“Kompozicija Niška banja je mnogo lepa i ne dopada se samo našim ljudima. Uvek kažem da ima razloga zašto su neke kompozicije poznatije od drugih- zato što sigurno idu direktno u srce slušalaca. Vidim da i na Zapadu, čak i u Japanu, vole da čuju Nišku Banju. Često je izvodim na koncertima jer me podseća na rodni grad i detinjstvo”, kaže Radulović.

Specijalni gost na koncertu biće glumica Tamara Aleksić koja je igrala ulogu Lenke Dunđerski. Poslednji put Radulović je u Nišu svirao decembra 2015..

 “Ove godine “Dabl sens” slavi deset godina postojanja i deset godina saradnje sa Aleksandrom Sedlarom koji komponuje i radi aranžmane za nas. Tamara Aleksić pomoći će nam da dočaramo priču Šeherezade. Uvek su jake emocije kad dođem u Niš, prvenstveno zbog porodice i detinjstva, a naravno kad sviram pred niškom publikom to mi jako puno znači jer kažu da je uvek najteže svirati kod kuće”, istakao je Radulović.

Radulović je rekao da je večerašnji koncert blizak praksi koja postoji u mnogim svetskim gradovima da se leti na otvorenom dešavaju koncerti besplatni za publiku. “Nadam se da će ta svetska tradicija postati i naša”.

Mlađim kolegama koji će tek ozbiljnije zakoračiti u svet muzike poručuje da se uvek sete zbog čega su počeli da sviraju.

“Uglavnom smo na početku, kad krenemo da sviramo, jako radosni, srećni, to je nešto novo, a u trenutku kad to postane problem zato što mora više da se vežba, zato što imamo i neke druge izazove, ja uvek kažem setite se zašto ste počeli,” rekao je Radulović.

“Niš želi da se zahvali velikom umetniku koji je jedan od najboljih predstavnika našeg grada u svetu, a želimo i da Nišlije i ljudi iz celog regiona uživaju u njegoj muzici, i to potpuno besplatno. Kultura je nešto bez čega Niš ne bi bio ono što jeste i zato podržavamo više od deset umetničkih festivala svake godine i to ćemo činiti i ubuduće. Nadam se da će i u novoj muzičkoj dvorani koju iduće godine počinjemo da gradimo, prvi koncert biti upravo Nemanje Radulovića. ” , rekao je gradonačelnik grada Niša darko Bulatović prilikom prijema Nemanje Radulovića i učesnika v ečerašnjeg koncerta u Gradskoj kući.

Nemanja Radulović je tokom dosadašnje karijere svirao u najvećim koncertnim dvoranama u svetu i osvajao prestižne nagrade i priznanja, a pre dve godine postao je i francuski Vitez umetosti. U svojoj diskografiji ima deset albuma, dok je poslednji, „Bajka“, objavljen 2018. godine.  .

Nemanja Radulović je odlikovan ordenom francuske vlade i vitez jr umetnosti i kulture.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Pljusak i virtuozna muzika Nemanje Radulovića (VIDEO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Jun.2019, 18:35

Nemanja Radulović, svetski poznati violinista, rođen u Nišu, sinoć je sa svojim orkestrom Dabl sens izveo koncert za pamćenje na Letnjoj pozornici koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta...I  veliki pljusak nije smetao publici da do kraja uživa u koncertu na kome su izvedena dela Baha, Vivaldija,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.